Sjajan golf turnir u Sarajevu

Sjajan golf turnir u Sarajevu

Objavljeno: Petak, 25.09.2020 godine

U organizaciji OK BiH i GK Sarajevo na golf terenu VF u Sarajevu odigran je turnir povodom Evropske sedmice sporta. Učestvovalo je 50 golfera što je veliki broj učesnika kada pričamo o golf turnirima u BiH. Rad novog UO GK Sarajevo na čelu sa predsjednikom Seadom Balićem uveliko daje rezultate na svim poljima razvoja golfa ali i razvoja našeg najstarijeg i najbrojnijeg golf kluba.

Na turniru je učestvovalo i 7 juniora iz škole golfa GK Sarajevo koju uspješno vodi Dejan Šaran član BH PGA.
Najbolju partiju od juniora odigrao je sjajni Anur Selmanagić. Drugi je bio Noa Bilalagić a treće mjesto osvojio je Faruk Pilav. Nagrade najboljim juniorima uručio je predsjednik GS BiH Jasmin Selmanagić koji nije krio oduševljenje kako mladi igraju ali i kako se ponašaju na golf terenu. „Tek sada vidim da je izvjesna budućnost golfa u Bosni i Hercegovini“ – kratko je izjavio je predsjednik Golf Saveza BiH.

Nagrade najboljima uručili su zajedno predsjednik GK Sarajevo Sead Balić i članica UO kluba Edina Sudžuka.

Kod dama najbolja je bila Lamija Čehajić sa 34 bruto poena što je jedan od najboljih rezultata ove godine na golf terenu u Sarajevu. Drugo mjesto zauzela je Anita Selmanagić dok je treće mjesto osvojila Edina Sudžuka.

U neto obračunu najbolje su redom: Ljilja Srna, Dženana Šaran i Jasminka Šehović.

Kod muških golfera najbolju partiju je odigrao Samir Smajić sa odličnih 30 bruto poena. Najbliži Samiru su Asim Omanić i Feđa Selmanagić.

U netu sjajnu partiju odigrao je Mario Tuka, član GK Krivaja koji je za čitavih 5 poena spustio HCP. Drugi je bio Sanjin Radonja iz GK Smreka dok je treće mjesto zauzeo Samir Tataragić sa najboljom partijom od kako igra golf.

Na kraju možemo samo reći VELIKI REŠPEKT za GK Sarajevo i OK BiH na sjajno organizovanom turniru koji je odisao prijateljskim raspoloženjem i vrhunskom golferskom etikom.

Podijeli
Golf za sve

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2021, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba