Odigran Bajramski turnir 2021 u Zavidovićima

Odigran Bajramski turnir 2021 u Zavidovićima

Objavljeno: Utorak, 18.05.2021 godine

Dana 15.05.2021. na terenu Forest Creek održan je  drugi  Bajramski turnir u organizaciji Golf kluba Krivaja.

U prekrasnom ambijentu golf igrališta "Forest Creek", učešće na turniru uzelo je 37 golfera a titulu najboljeg ponio je Haris Đerzić (G.K.Krivaja) sa odigranih 27 bruto poena. Drugo mjesto, sa isto 27 bruto poena ali sa manjim HCP pripalo je Merimu Vučkiću (G.K.Krivaja), dok je pehar za treće mjesto otišao u ruke Gordanu Miralemu sa odigranih 26 poena (G.K.Sarajevo).

Kod dama najbolja je bila Ermina Vučkić sa 12 poena.

Iako je sam početak obilježila kiša, na radost svih vrijeme se ubrzo „popravilo“ te su golferi mogli da uživaju u lijepom vremenu i lijepo uređenom terenu.

Ipak kuriozitet ovog turnira, pored velikog broja prijavljenih golfera, jeste taj što je nekim golferima ovo bio prvi zvanični turnir u njihovim golf karijerama, što smo imali goste iz Engleske, Srbije, Švicerske, kao i golfere iz Posušja, Sarajeva i Zavidovića te naravno odlični rezultati naših juniora iz G.K.Sarajeva i G.K.Krivaje.

Poslije odigranog turnira uslijedila je večera te dodjela pehara najboljima.

Čestitamo svima na prikazanoj igri... šta više reći osim da se jedna prelijepa golf priča nastavlja...prošli vikend u Zavidovićima a već sljedeći u Sarajevu...

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2021, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba