Liga BiH 2021

Liga BiH 2021

Liga BiH 2021

Ovaj vikend će se na sarajevskom VF golf terenu odigrati 1. i 2. kolo jednog od najzanimljivijih turnira u Bosni i Hercegovini - LIGA BiH u golfu. Jedino takmičenje za koje golferi brane boje kluba odnosno jedino klubsko takmičenje koje nema pojedinačnog pobjednika.
Po već ustaljenoj praksi, 2 kola se igraju u Sarajevu, 2 kola u Zavidovićima i 2 kola u Posušju.
Pehar pobjednika već 4 godine prelazi preko Ivana samo da bi golferi iz Sarajeva i Zavidovića vidjeli kako izgleda ili jednostavno rečeno, Golf Klub Posušje dominira ovim takmičenjem.

Šta će se desiti ove godine nemamo namjeru prognozirati ali se očekuje da će biti barem malo zanimljivije nego prošlih godina.
U početku je GK Sarajevo dominirao a onda su najveći pehar preuzeli igrači iz Posušja.
Prema najavama najbolji golferi dolaze u Sarajevo i branit će boje svoga kluba a prijavljeno je oko 60-tak igrača.
Među prijavljenima nismo vidjeli ni jednu damu.

Prva skupina starta u 9 sati.

Ove godine je novina da je Glavni rukovodioc Josip Grubišić i rotirat će se svake godine rukovodioc Lige. Ovu funkciju 10 godina je obavljao Dejan Šaran koji zajedno sa generalnim sekretarom Tarikom Kurbegovićem trenutno radi na priključenju Bosne i Hercegovine RandI ili u našim krugovima poznatijem Royal and St.Andrews.

Još jedna novina veoma značajna za golfere. Za vrijeme Lige će se otvoriti novonapravljeni objekat gdje se nalaze svlačionice, recepcija, kancelarija Saveza kao i indoor centar. Ovaj veoma značajan objekat će biti na usluzi golferima Bosne i Hercegovine već u subotu.
Svim učesnicima želimo dobro vrijeme, dobru igru a najbolji kao i uvijek će pobjediti.

Share: