Tiho P. najbolji u Splitu i Posušju

Tiho P. najbolji u Splitu i Posušju

Objavljeno: Srijeda, 17.07.2019 godine

Jedan od najboljih amaterskih golfera u Bosni i Hercegovini član GK Posušje Tiho Parlov, nastavlja sa sjajnim igrama i partijama golfa. U Splitu se odigrao golf turnir povodom 20 godina od osnutka istoimenog golf kluba. Učestvovalo je  70-tak sjajnih igrača - golfera a najbolji među njima je Tiho Parlov, koji je ušao u hiostoriju ovog kluba. Sjajnom igrom od +2, pobjedio je odlične igrače uglavnom iz Hrvatske ali pobjedio je i odlične domaće golfere.

Odmah sutradan  u Posušju se odigrao tradicionalni golf turnir pod nazivom "Turnir sponzora" koji evo već treću godinu "živi" na golf terenu Topala u Posušju. Odličan turnir koji su pomogle domaće firme: Vokel, Šanjić gradnja, Tehnostar, Lončarplast i Europrodukt, firme u vlasništvu golfera iz Posušja i Širokog Brijega.

Turnir sponzora GK Posušje kao što smo rekli igra se već treću godinu, a svaki put je Tiho Parlov ponio pehar za prvo mjesto na ovom turniru, tako da ovaj turnir možemo slobodno nazvati i turnir Tihe Parlova. Možda se stari golferi sjećaju da Masters BiH  dugi niz godina niko nije mogao osvojiti osim Mahira Kadrića, što je rijetko na golf turnirima.

Na ovom turniru Tiho je odigrao 32 bruto poena. Sjajnu partiju pružio je i Dragan Palameta koji je odigrao 30 bruto poena na čemu posebno čestitamo.

Na turniru je nastupio i mladi Azer Benjamin Pehlić, golfer iz Australije porijeklom iz Mostara koji ima HCP -3 i zauzeo je treće mjesto sa 29 bruto poena.

Da ne zaboravimo jedinu damu na turniru Smiljku Petric koja odigrala odličnih 18 bruto poena.

Nagrade najboljima uručio je predsjednik golf kluba Posušje, Veljko Lončar koiji se zahvalio svim učesnicima a naročito sponzorima ovog turnira.

I na kraju možemo samo da čestitamo Tihi Parlovu na ovim sjajnim rezultatima i da nastavi uspješno da predstavlja svoj klub.

Podijeli
Golf za sve

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2020, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba