6.Turnir Portala - Turnir ruža

6.Turnir Portala - Turnir ruža

Objavljeno: Utorak, 13.08.2019 godine

Prije devet godina na incijativu predsjednika Golf Saveza BiH Jasmina Selmanagića i Dejana Šarana pokrenut je projekat zvaničnog portala Golf Saveza BiH. Osnovna ideja je evidencija HCP-a i izvještaji sa turnira. Jedna ideja pretvorena je u ozbiljan projekat koji već godinama stoji na usluzi golferima iz Bosne i Hercegovine. Golferi ne mogu bez Portala a naši članci su prevedeni na mnoge jezike i mnoge ozbiljne medijske kuće su koristile naše informacije. Puno truda i rada, arhive, fotografija je na našem portalu. Zabilježene su svi turniri, svi pobjednici, rekorderi, Hole in one i mnogo, mnogo riječi i rečenica. 

Skromno i bez mnogo najava, a već tradicionalno, portal bhgolf, svake godine organizuje turnir u golfu pa će se u subotu 17.08. poslije dva mjeseca bez turnira, na prelijepom sarajevskom golf igralištu okupiti golferi i odigrati šesti po redu turnir najboljeg golf portala na ovim prostorima, portala bez kojeg bi golf u BiH bio jako siromašan.

Novin ove godine je da će u isto vrijeme biti i juniorski turnir ako bude prijavljeno barem 4 juniora, odnosno mlađih od 18 godina, bez obzira na spol.

Turnir je posvećen preminulim sarajevskim golferima: Benjaminu Filipoviću, Ziji Selmanagiću i Midhatu Uštoviću, a za svaki birdie će biti položena jedna ruža na grobu rano preminulog golfera, režisera Benjamina Filipovića jer se u ovo vrijeme u Sarajevu održava Sarajevo Film festival.

Prošle godine delegacija portala bhgolf položila je 6 ruža na Benjin grob, a ove godine se nadamo da će ih biti više. 

Zahvaljujemo se svim golferima koji učestvuju na našem turniru, jer tako podržavaju i želimo im puno ruža.

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2019, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba