Počelo sa zvaničnim golf turnirima

Počelo sa zvaničnim golf turnirima

Objavljeno: Ponedeljak, 25.05.2020 godine

U Sarajevu i Posušju su odigrani zvanični golf turniri što je sjajna vijest u moru loših informacija u zadnje vrijeme.

Sjajno vrijeme, tereni dosta dobro sređeni, ali i veliki odaziv golfera što je i malo iznenađenje za organizatore turnira, kratki je rezime subotnje organizacije turnira u BiH.

Na turniru u Sarajevu učestvovalo je 27 članova GK Sarajevo, dok u Posušju na Topali u 1. kolu Lige GK Posušje učešće je uzelo 15 golfera.

Na turniru u Sarajevu najbolji su bili Samir Smajić i Anita Selmanagić. Samir je odigrao 28 brutto poena dok je Anita odigrala 16 poena.

U nettu najbolji je bio Tarik Kurbegović sa odličnih 47 poena dok je kod dama u nettu najbolja bila Alma Tataragić sa 38 poena.

Nagrade najboljima uručio je predsjednik GK Sarajevo Sead Balić koji se zahvalio svim golferima na učešću.

U Posušju je istog dana startala Liga GK Posuše. Najbolji u prvom kolu su bili Žarko Romić sa 31 poenom. Najbliži Žarku Romiću  su Marko Mandurić i Zoran Palameta sa 25 poena.

Za golfere je najvažnije da je počelo polako da se vraća sve u normalno stanje koliko je to moguće.

Vrlo brzo ćemo dobiti informacije kako će se ove sezone igrati zvanična prvenstva a prema najavi iz Golf Saveza BiH,  XVI Prvenstvo Bosne i Hercegovine zakazano za 6.06.2020 godine će se održati u zakazanom terminu, što je obradovalo sve golfere u BiH.

Kako je i zvanična organizacija turnira počela u Bosni i Hercegovini sa radom će nastaviti i naš portal bazirajući se i dalje na izvještajima o događanjima na golf igralištima kao i matičnim klubovima.

Čestitamo najboljima na turnirima u Sarajevu i Posušju, a golferima želimo puno zdravlja i dobrih partija golfa.

Podijeli
Golf za sve

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2020, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba