Odlična organizacija "Bata &Navigare" turnira u Sarajevu

Odlična organizacija 'Bata &Navigare' turnira u Sarajevu

Objavljeno: Petak, 19.06.2020 godine

Još jednom se pokazalo da je sjajna ideja uvođenje turnira četvrtkom u poslije podnevnim terminima.. Čak i kišovito nevrijeme u početku igre nije smetalo golferima i golferkama da nastave igrati.

Ukupno je učestvovalo 28 igrača što je bio i limit od organizatora, a svi učesnici su dobili poklone od kompanije Navigare.

Odlične partije golfa su odigrali Lamija Prcić, Jasmin Selmanagić, Fedja Selmanagić i Nedim Čehajić, što raduje rukovodstvo golf kluba Sarajevo jer se približava odigravanje prva dva kola Lige BiH gdje su u zadnje tri godine golferi iz Posušja neprikosnoveni.

Prvih devet rupa su Lamija, Feđa i Jasmin igrali odlično. Lamija je igrala popularnu nulu ili 18 bruto poena, dok su Jasmin i Feđa igrali po 16 poena.

Međutim, još jednom se pokazalo da golf ako želite vrhunski rezultat jednostavno morate imati snage i koncentracije na svakoj rupi a njih je 18.

Na kraju su slavili Jasmin Selmanagić i Lamija Čehajić. Lamija je odigrala 30 poena što je za posebno čestitanje kada je ženski golf u pitanju a Jasmin je odigrao 28 bruto poena. Drugoplasirani Feđa Selmanagić i trećeplasirani Nedim Čehajić izgubili su ovaj turnir na 18-toj rupi što je već nebrojeno mnogo puta  dešavalo na golf terenima.

U neto obračunu najbolji su bili Anita Selmanagić i Tarik Kurbegović.

Nagrade najboljima ispred komapanija Bata i Navigare uručio je Sead Balić koji se zahvalio svim učesnicima i nagovjestio da bi ovaj turnir mogao biti tradicionalan baš kao i turniri kompanija VF i Jami.

Golfere iz Sarajeva ali iz BiH slijedeći vikend očekuje Liga Bosne i Hercegovine u golfu a prva dva kola će se igrati u Sarajevu.

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2020, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba