Počinje Klubska liga BiH 2020 u golfu

Počinje Klubska liga BiH 2020 u golfu

Objavljeno: Četvrtak, 27.08.2020 godine

Ovaj vikend će se u Posušju na čuvenom golf terenu Topala, odigrati dva kola lige Bosne i Hercegovine u golfu. Poslije mnogo odgađanja starta jedino ekipno golf takmičenje u Bosni i Hercegovini. Svi učesnici brane boje svog matičnog kluba. Poslije dominacije GK Sarajevo, uslijedila je dominacija GK Posušje koji je zadnje tri godine fantastičnom kolektivnom igrom pobjeđivao na ovom prestižnom golf takmičenju.

I ove godine najveći favorit za osvajanje Lige je GK Posušje. Imaju sjajne pojedince: Mladena Mušuru, Tihu Parlova, Žarka Romića, Ivana Lončara pojedince koji igraju još bolji golf kada brane boje svoga kluba. Prošle godine smo pisali članak o GK Posušje i načinu kako se brane boje kluba i bez imalo pretjerivanja smo kazali da je ova ekipa jedna od najboljih sportskih ekipa u BiH.

Tu je i ekipa GK Sarajevo koja je sa provjerenom ekipom u sastavu: Samir Smajić, Jasmin Selmanagić, Nedim Čehajić, Goran Radonjić i Gordan Miralem.

Ne smijemo zaboraviti ni ekipe 2 ovih klubova koji također imaju sjajne pojedince.

Ove godine i GK Krivaja ima velike planove pa su prijavili dosta dobrih golfera koji nisu ponikli u matičnom klubu: Merim Vučkić, David Wilson, Bekim Zuferi, Amel Festa i Mario Perić. Samo je iz ekipe 1 GK Krivaja Bekim Zuferi ponikao na golf terenu Forest Creek dok su svi ostali bili članovi GK Sarajevo, što nam daje do znanja da ozbiljno računamo i na GK Krivaja i da su se ozbiljno spremili za ovu Ligu.

Prema najavama ovo će biti najbrojnija Liga BiH. Prijavljeno je 10 ekipa.
Vrijeme će biti toplo u Posušju a na golf terenu Topala će se skupiti najbolji golferi Bosne i Hercegovine, veliki prijatelji a najbolji će i ove godine pobjediti, to je jedino što znamo.

Mole se svi učesnici da poštuju epidemiološke mjere a takmičari koji su imali kontakt sa oboljelima od Covid 19 ili imaju sumnje na ovu bolest da ne učestvuju na ovom turniru. 

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2020, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba