Women's golf Day u Sarajevu

Women's golf Day u Sarajevu

Objavljeno: Srijeda, 02.09.2020 godine

Svake godine u svijetu na ideju kompanije Womens Golf Day jedan dan na golf terenima širom svijeta posvećen je samo damama. Sjajnom organizacijom i u Sarajevu na golf terenu "VF" golferi su ugostile buduće golferke, kako bi pokazali svu ljepotu ovog sporta, ali i iskusne golf dame koje su igrale svoj turnir.

Na oficijelnom turniru je učestvovalo 9 dama svi iz GK Sarajevo. Igrale su 18 rupa i najbolje su bile: Anita Selmanagić, Edina Sudžuka i Alma Mekić - Tataragić.

U netu su najbolje Dženana Šaran, Arjana Selmanagić i Minka Baroš. Nagrade od GK Sarajevo i sponzora ove manifestacije su dobile i ostale učesnice ovog turnira Mirjana Mirković, Tatjana Rajačić i Alma Ahmić.

U isto vrijeme dok su članice GK Sarajevo igrale turnir, Dejan Šaran, učitelj golfa objašnjavao je gošćama prve korake ove igre i zašto je golf igra poštenja, poštovanja i solidarnosti.
Gošćama se obratio i predsjednik Olimpijskog komiteta BiH Izet Rađo kao i generalni sekretar Olimpijskog Komiteta BiH Said Fazlagić koji su istakli značaj uključenja žena u sport ali i odličnu suradnju koju imaju Olimpijski Komitet BiH i Golf Savez Bosne i Hercegovine.

Na zajedničkoj večeri svih dama sa rukovodstvom GK Sarajevo, učesnicima ove manifestacije obratili su se i članovi UO GK Sarajevo predsjednik Sead Balić, Edina Sudžuka i Dejan Šaran koji su zajednički istakli važnost uključenja dama u ovaj sport.

Ovu manifestaciju su podržale kompanije: R&S, KONTO UP, CARPIMELLA, VF, KOTROMANICH odnosno Arjana Selmanagić, Ljilja Srna, Selma i Dženana Šaran, Anita Selmanagić i Dejan Šaran.

Pored golfera iz navedenih kompanije manifestaciju su podržali "KS" frizerski salon i "Anti Age centar" Sarajevo.

Na kraju možemo slobodno reći da su Golf igralište "VF", Golf klub Sarajevo i PGA BiH uradili još jedan projekat na razvoju golfa što će se osjetiti u skoroj budućnosti i na ostalim golf terenima u Bosni i Hercegovini.

foto: arhiv Olimpijskog komiteta

Podijeli
Golf za sve

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2021, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba