Nedim Č. preko razigravanja pobjedio na President Kup-u

Nedim Č. preko razigravanja pobjedio na President Kup-u

Objavljeno: Nedelja, 13.09.2020 godine

U Zavidovićima se ovaj vikend odigrao jedan od turnira koji se boduje za Masters, President KUP. Učestvovalo je 26 golfera iz svih golf klubova u Bosni i Hercegovini i zanimljivo ni jedna učesnica, što bi moglo "ugroziti" Pravilnik za Masters 2020 godine.

U zadnje vrijeme često se dešava da na dvodnevnim turnirima u Bosni i Hercegovini vidimo razigravanje za prvo mjesto što se i desilo u Zavidovićima. Za pobjednika President Kup-a su razigravali članovi GK Sarajevo Samir Smajić i Nedim Čehajić koji su poslije dva dana igre imali po 161 udarac. Nedim je bio uspješniji i i zasluženo osvojio prvo mjesto. Treće mjesto osvojio je Bahrudin Zjajo sa 167 udaraca. Kada se organizuju turniri koji se boduju za Masters pehari se dijele do 5-og mjesta tako da je pehar za četvrto mjesto pripao Mariu Periću iz GK Krivaja koji je odigrao 170 udaraca a peto mjesto zauzeo Igor Baroš sa 171 udarcem i pokazao da godine nisu važne u golf nadmetanju.

Kako stvari stoje sve dileme su se dešavale na rupi br 3 kao i rupi broj 12.  Vrlo nezgodna rupa koja je stvarala velike probleme svim učesnicima ovog dvodnevnog turnira. Pobjednik Nedim Čehajić jedini je učesnik ovog turnira koji je u ova dva dana igre napravio par na toj rupi. To se desilo prvog dana u prvom krugu ali je pobjednik ovog turnira drugog dana u drugom krugu na toj rupi napravio 11 udaraca što nam dovoljno pokazuje o stvarnoj težini najteže rupe na golf igralištu Forest Creek.

Čestitamo najboljima a golferi će vrlo brzo opet put Zavidovića na završetak klupskog nadmetanja ...Lige Bosne i Hercegovine u golfu koja svake godine postaje sve zanimljivija i zanimljivija.

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2020, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba