Cedevita Sarajevo Open održan na VF Golf terenu

Cedevita Sarajevo Open održan na VF Golf terenu

Cedevita Sarajevo Open održan na VF Golf terenu

Cedevita Sarajevo Open održan na VF Golf terenu

Zamišljen kao podsticaj za razvoj golfa kroz sportsko takmičenje  mladih I talentovanih juniorki i juniora koji dijele ljubav prema ovom sportu, Cedevita Junior Golf Tour je svoje drugo kolo imao proteklog vikenda u Sarajevu. Najbolji među mladim igračima Regije, nakon prvog kola održanog u Zagrebu proteklog mjeseca i u glavnom gradu BiH imali su priliku pokazati svoje golferske vještine, ali i dijeliti svoje interese sa vršnjacima iz Hrvatske, Slovenije, Srbije I naravno BiH.

56 mladih takmičara nadmetali su se za prestižne nagrade i Cedevita bodove.

Prvi dan turnira obilježili su idealni vremenski uslovi za igru, uz izuzetno zahtjevno postavljen teren. Pod ovim okolnostima, juniori su demonstrirali izvanredne performanse i pokazali visok nivo golferske vještine.

Međutim, drugi dan takmičenja suočili su se s izazovima, jer su kiša i snažan vjetar otežali postizanje dobrih rezultata. Unatoč ovim teškoćama, mladi golferi su pokazali izdržljivost i profesionalizam, što je dodatno istaknuto uzbudljivim završnim trenucima turnira.

Na kraju, najbolji i najspretniji juniori, iz Sarajeva su ponijeli pobjedničke pehare i vrijedne Cedevita bodove. Ovi bodovi biti će od vitalnog značaja u trci za ukupnog pobjednika na ovogodišnjem Cedevita Junior Golf Tour-u.

Evo rezultata po kategorijama:

Juniorke U11-14:

 1. mjesto: Marta Pavić (HRV) - 13 POENA
 2. mjesto: Lana Subin (SRB) - 10 POENA
 3. mjesto: Anika Žarić (SRB) - 10 POENA

Juniorke U15-19:

 1. mjesto: Iva Bistrović (HRV) - 48 POENA
 2. mjesto: Sarah Tataragić (BIH) - 25 POENA
 3. mjesto: Ema Šabanović (BIH) - 23 POENA

Juniori U11-13:

 1. mjesto: Brin Svit Vuk (SLO) - 63 POENA
 2. mjesto: Fran Gross (HRV) - 62 POENA
 3. mjesto: Vanja Miralem (BIH) - 59 POENA

Juniori U14-16:

 1. mjesto: Aleksej Đukanović (SRB) - 55 POENA
 2. mjesto: Anur Selmanagić (BIH) - 53 POENA
 3. mjesto: Ron Karin (HRV) - 35 POENA

 

Juniori U17-19:

 1. mjesto: Tarik Đerzić (BIH) - 55 POENA
 2. mjesto: Samuel Arnaud (HRV) - 54 POENA
 3. mjesto: Aleksej Milić (SRB) - 53 POENA

Ekipno takmičenje na Cedevita Junior Golf Tour-u u Sarajevu donijelo je dodatnu napetost i uzbuđenje. Na kraju, najuspješnija ekipa bila je ekipa Bosne i Hercegovine, koja je osvojila prvo mjesto zahvaljujući izvanrednim nastupima svojih igrača.

Hrvatska je zauzela drugo mjesto, demonstrirajući konzistentnost i visok nivo vještine svojih golfera. Srbija je osvojila treće mjesto, dok se Slovenija plasirala na četvrto mjesto.

Ova ekipna takmičenja dodaju novu dimenziju turniru, promičući timski duh i saradnju među mladim golf igračima. Svaka ekipa može biti ponosna na svoj doprinos ovom uzbudljivom sportskom događaju !

A da je golf mnogo više od sporta, odličnom organizacijom I van terena, dokazali su domaćini Sarajevo Open-a 2024. Vrijedna ekipa roditelja/volontera, na čelu sa direktorom turnira Gordanom Miralemom, istinski se potrudila da naši gosti pamte boravak u Sarajevu po najboljem. A to ne bi bilo moguće ni bez osoblja VF golf terena I restorana koji su danonoćno radili kako našim gostima ništa ne bi nedostajalo.

 Nakon zvanične ceremonije otvaranja upriličeno je takmičenje ubacivanja loptice u bubanj veš mašine što je svojim prepoznatljivim komentarima, još zabavnijim učinio poznati umjetnik Almir Kurt Kugla! Za sjajnu nagradu u vidu sportskih, sunčanih naočala pobrinula sa Optika Baroš I hvala im na tome.

Poslije prvog dana igranja turnira, domaćini su organizovali posjetu Olimpijskom muzeju Sarajevo koji je samo za naše goste otvorio svoja vrata I nakon zvaničnog kraja radnog vremena. Zahvaljujemo direktorici Muzeja Senki Ibrišimbegović. A da ova posjeta bude po svemu drugačija, kroz edukativno predavanje pobrinuo se omiljeni pofesor geografije u BiH, Vedran Zubić kojeg su naši golferi I golferice I nakon cjelodnevne igre, pratili sa velikim oduševljenjem I pažnjom. Hvala Profa!

Zahvalnost dugujemo I najpoznatijem bosanskohercegovačkom  meteorologu, Nedimu Sladiću koji je danima prije početka, ali I tokom trajanja turnira bio na vezi sa organizatorima I ohrabrivao svojim,pozitivnim I tačnim prognozama. Organizatori su, dakle mislili o svemu J.

Ceremonijom dodjele pehara najboljim među najboljima završeno je 2. kolo Cedevita Junior Golf Tour-a a fotografije nasmijanih učesnika su najbolji dokaz da smo uspjeli ovoj, fantastičnoj djeci pružiti nezaboravan ugođaj u Sarajevu! I da, uspomene na tri odlična dana provedena u glavnom gradu BiH imat ćemo I zahvaljujući oficijelnim fotografima/snimateljima Turnira, Marku Jovančiću I Ervinu Goluboviću koji su vrijedno bilježili sve trenutke I emocije.

Da golf ima veliku perspektivu u našoj zemlji govori I činjenica da je ovo medijski naispraćeniji golf turnir do sada. Hvala našim medijskim partnerima: BHRT, N1,  Al Jazeera Balkans, Klix.ba.

Na kraju, najveću zahvalu upućujemo Aniti I Jasminu Selmanagiću koji su ovaj sport još prije više od 20 godina doveli u BiH, ali I za podršku za sve ideje u pripremi I realizaciji Cedevita Junior Golf Toura J! A Marku Grossu, Gordanu i Maji Miralem, Almi i Samiru Tataragić, Samiru Smajiću, Igoru Barošu i svim ostalim vrijednim roditeljima/volonterima hvala što su ih sproveli u djelo! Jer, ova djeca to zaslužuju!

 

 

 

 

 

Share: