Dogodilo se .... 1 Klubsko Prvenstvo

Dogodilo se .... 1 Klubsko Prvenstvo

Dogodilo se .... 1 Klubsko Prvenstvo

U Posušju na golf igralištu Topala odigralo se historijsko Prvo klubsko prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu. Igrali su golferi iz jedina 2 kluba koja egzistiraju u Bosni i Hercegovini, a to su GK Posušje i GK Sarajevo. Klubovi su prijavili po 3 ekipe. Igralo se i na novim rupama koji su još uvijek u fazi nadogradnje.

Najbolji na Topali bili su igrači GK Sarajevo I u sastavu Asim Omanić, Adnan Novo i Dejan Šaran. Odigrali su ekipni rezultat od 283 udarca, Dejan je igrao 136 udaraca, Asim Omanić 147, a Adnan Novo 152 udarca.

Drugo mjesto su osvojili igrači iz GK Posušje I sa ukupnim skorom od 290 udaraca. Za GK Posušje I su nastupili Nevenko Ćuk (137 udaraca), Zoran Palameta (153) i Veljko Lončar (173).

Treće mjesto je osvojila ekipa GK Posušje II,  u sastavu Mario Mandurić (158), Ivan Mandurić ( 152) i mladi Robert Mandurić ( 150) koji su imali ukupni skor od 301 udarac.

Nagrade najboljima su podijelili Veljko Lončar, predsjednik GK Posušje i Asim Omanić, dopredsjednik Golf Asocijacije Bosne i Hercegovine.

Asim Omanić se ispred Golf Asocijacije BiH zahvalio svima koji su pomogli organizaciji Prvog Klubskog Prvenstva i već najavio Drugo Klubsko Prvenstvo 2012 godine u Sarajevu.

Veliki prelazni pehar Golf Asocijacije Bosne i Hercegovine odlazi u Sarajevo na čuvanje godinu dana, a poslije .........

Prema najavama golfera iz Posušja, 2012 veliki pehar se vraća u Posušje.

I na kraju moramo pohvaliti članove GK Posušje na izrazitoj susretljivosti koju su iskazali gostima iz Sarajeva. Dobrog raspoloženja i druženja ni ovaj put nije nedostajalo, što postaje tradicija kada se igra turnir na Topali.

Kompletne rezultate možete pogledati http://www.bhgolf.ba/img/download/4TgPUdeas9vPsdOj.pdf

Share: