Ester Fassol i Gordan Miralem amaterski prvaci BiH u golfu

Ester Fassol i Gordan Miralem amaterski prvaci BiH u golfu

Ester Fassol i Gordan Miralem amaterski prvaci BiH u golfu

U Sarajevu se odigralo 19. Amatersko prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu na kojem je učestvovalo 34 golfera. Svaki put kada se igra Prvenstvo Bosne i Hercegovine sjetimo se sada već davne 2005. godine i prvog Amaterskog prvenstva BiH u golfu koje je odigrano u Ptuju, Slovenija na kojem je učestvovalo 46 golfera i na kojem su pobjedili Anita Selmanagić i Dejan Šaran.

Ove godine, u ostalom slobodno mozemo reći kao i svake godine, veoma zanimljiv turnir u muškoj konkurenciji dok kod dama nesto manje uzbudjenja.

Novi amaterski prvak BiH u golfu kod dama je Ester Fassol koja je odigrala 162 udarca što je, ne provjereno, jedan od najboljih rezultata kada pogledamo dame. Za drugo mjesto malo uzbudjenja napravile su Ena Smajić i Alma Mekić Tataragić, pa na mladjima svijet ostaje i Ena je osvojila 2 mjesto sa 183 udarca a treće mjesto Alma sa 185 udaraca.

Kod muških učesnika slobodno možemo reći iznenadjenje iako se radi o dobro iskusnom golferu. Najbolje partije golfa odigrao je Gordan Miralem koji je zasluženo osvojio titulu Amaterskog Prvaka Bosne i Hercegovine u golfu za 2023. godinu. Sjajnom igrom oba dana,  +4 i +2 iza sebe je ostavio prvake, pobjednike Mahira Kadrića, Tihu Parlova, Samira Smajića kao glavne pretendente na titulu ali i odlične golfere poput Merima Vučkića, Fedju Selmanagića, Nedima Čehajića, Gorana Radonjića, Adnana Novu.... i naravno sve ostale učesnike ovog prestižnog Prvenstva i to, slobodno možemo reći,.....ubjedljivo...

Pehar za drugo mjesto podigao je Samir Smajić sa 143 udarca, treći je bio Tihomir Parlov takodjer sa 143 udarca. Nagrade na ovom turniru se dijele do 5 og mjesta pa su pehare kući ponijeli i četvrtoplasirani Mahir Kadrić 145 ydaraca i Merim Vučkić sa 151 udarcom.

Ova pobjeda Gordana ali i Ester, će donijeti novi rezultatski napredak u Bosni i Hercegovini jer imamo sve više i više igrača koji mogu da osvoje značajne turnire. Zbog toga je ova sjajna dvidnevna igra Gordana Miralema na 19.Amaterskom Prvenstvu Bosne i Hercegovine značajna, najviše pobjedniku ali daljem napretku golf igre u BiH.

Nagrade najboljima, naravno onima koji su ostali na proglašenju, uručio je generalni sekretar Golf Saveza Bosne i Hercegovine, Tarik Kurbegović koji se zahvalio svim učesnicima i najavio XXIi VF BH Masters...

Čestitamo najboljima i mala kritika igračima koji su osvojili pehar a nisu ostali da preuzmu pehar. Ali golf ide dalje i nezaustavljivo.

Share: