Svi golf tereni u BiH i zvanično u WHS-u

Svi golf tereni u BiH i zvanično u WHS-u

Svi golf tereni u BiH i zvanično u WHS-u

Golf tereni u Sarajevu, Zavidovićima i Posušju i zvanično su dobili slope rating i "uknjiženi" su u WHS sistem po svim pravilima USGA. Za većinu golfera u Bosni i Hercegovini ovaj podatak ništa ne znači ali za budućnost golfa ovo je jedna od najvažnijih tema. Sjajna priča koju su vodili zadnjih par mjeseci Dejan Šaran i Tarik Kurbegović, na čelu sa Jasminom Selmanagićem, uz veliku pomoć Generalne tajnice Hrvatskog Golf Saveza Sonje Jelača, krunisana je i zvaničnom Course Handicap karticom koje će se nalaziti na svakom terenu u BiH. Nema više dileme i hendikepi svih golfera u BiH će biti relevantni i neće više biti diskusije na temu realnosti hendikepa. Moramo biti svjesni lokalnih golfera koji veoma lako i dobro igraju na svojim domicilnim terenima ali to je sasvim normalna stvar u svijetu pa će nakon nekog vremena biti normalna i u BiH.

Najveća promjena se desila u Posušju gdje je igralište okarakterisano kao lagano, u Zavidovićima je malo olakšano od prvobitnih brojeva dok je najmanju promjenu, skoro neprimjetnu, dozivjelo golf igralište u Sarajevu. 

Ovo je bio ogroman organizacijski posao koji su zajedničkim snagama iznijeli sva tri golf terena, ali najveći teret su ponijeli Dejan i Tarik koji su dobili zahvalnice za svoj rad i trud na ovom projektu koji je od izuzetnog značaja za golf u Bosni i Hercegovini.

Prema najavama ovog dvojca na čelu sa kormilarom, slijedeći pravac je RandA. Vjerujemo da će Bosna i Hercegovina vrlo brzo dobiti poziv iz St. Andrewsa i tako zatvoriti jednu knjigu koja se piše već duže vremena. Svaka čast svima koji su radili na ovom ogromnom i veoma važnom projektu, a u znak zahvalnosti Sonji je upućen poziv da bude gošća Saveza u vrijeme Sarajevo film festivala. U ime svih golfera BiH, VELIKO hvala tajnici Hrvatskog Golf Saveza.

Share: