Feđa Selmanagić i Ester Fasol najbolji na After Job 3

Feđa Selmanagić i Ester Fasol najbolji na After Job 3

Feđa Selmanagić i Ester Fasol najbolji na After Job 3

U Sarajevu se odigrao 3. After Job golf turnir. Serija turnira radnim danom poslije posla, u sredini radne sedmice na kojima učestvuje sve veći broj igrača polako se pokazuje kao dobra ideja. Na ovom turniru učestvovalo je 19 golfera i golferica koji su igrali golf po sjajnom vremenu i sjajno uređenom golf terenu u Sarajevu. Ovaj turnir je zanimljiv i po pobjednicima turnira.

Kod dama najbolja je bila nova članica GK Sarajevo Ester Fasol koja je odigrala odličnih 28 bruto poena. Ester je novo ime na golf terenu u Sarajevu ali po rezultatima na prvom turniru izgleda da igra odličan golf. 

Kod muških golfera nije novo ime na postolju nego dobro iskusni golfer koji nažalost jako rijetko vježba i odigra s vremena na vrijeme golf turnir. Sa rezultatom od 29 bruto poena ubjedljivo je najbolji na After Job 3 golf turniru. Za one koji ne znaju, Feđa Selmanagić je učestvovao na historijskom prvom nastupu reprenzentacije Bosne i Hercegovine u golfu kada je 2005 godine stigao dopis od Olimpijskog komiteta BiH na adresu tadašnje Golf Asocijacije BiH da i golferi učestvuju na Mediteranskim igrama u Španiji. 

Također, kao vlasnik kompanije Jami, uvijek je bio sponzor svakog golf turnira, a između ostalog i 9. ProAm turnira koji su se igrali u Sarajevu. Firma Jami je i sponzor portala bhgolf već dugi niz godina.

Nagrade najboljima uručio je ambasador golfa i član UO GK Sarajevo, Jusuf Šabanović.

Čestitamo.

Share: