GK Hercegovina Klubski prvak BiH 2015

GK Hercegovina Klubski prvak BiH 2015

GK Hercegovina Klubski prvak BiH 2015

Prošlogodišnji Klubski prvak Bosne i Hercegovine u golfu GK Hercegovina iz Mostara, ni ove godine nije dozvolio iznenađenje kada je Klubska Liga BiH u golfu u pitanju. Odličnom igrom kroz sva četiri kola ekipa Hercegovine ponovo je zasluženo osvojila prvo mjesto. Moramo da pohvalimo i kvalitet u organizaciji ovog malog kluba ali sa odličnim rukovođenjem i razmišljanjem, barem kada je Liga BiH u pitanju.

Sa ukupno 585 udaraca iz 4 kola koja su igrana u Sarajevu i Posušju, ubjedljivo su osvojili prvo mjesto ispred ekipe GK Sarajeva koja je imala 594 udarca kao i ispred ekipe GK Posušje 3 koji su odigrali 619 udaraca.

Za GK Hercegovina su nastupili: Zoran Palameta, Ivan Mandurić, Dragan Palameta, Murat Hot i Ante Kolobarić. Drugoplasirana ekipa Sarajeva igrala je u sastavu: Asim Omanić, Nedim Čehajić, Lamija Čehajić i Samir Smajić, dok je trećeplasirana ekipa GK Posušje igrala u sastavu: Veljko Lončar, Željko Kovač, Jerko Jurišić koja je pojačana sa pro igračem  Dejan Šaranom.

Kada pogledamo Klubsku Ligu BiH koja se  evo već treću godinu održava, ovogodišnja Liga je bila i najbolje organizovana ali i najbolje pripremljena. Iduće godine očekujemo i golf klubove Smreka i Krivaju da zaigraju na ovom takmičenju. Zanimljivo je da naši najorganizovaniji i najbrojniji golf klubovi Sarajevo i Posušje još nemaju pehar pobjednika Klubske Lige BiH u svojim vitrinama.

Kada je organizacija Lige u pitanju, postoji još i ideja da se igra i „druga Liga“ ali to će odlučiti UO Golf Saveza Bosne i Hercegovine.

Čestitke svim igračima koji su ponijeli pehare kućama a naročito ekipi GK Hercegovine na ovom značajnom rezultatu.

Share: