GK “Hercegovina” u vodstvu

GK “Hercegovina” u vodstvu

GK “Hercegovina” u vodstvu

U Posušju na igralištu Topala odigrana su dva kola Klubske Lige Bosne i Hercegovine u golfu. Učešće je uzelo 8 ekipa iz Mostara, Sarajeva i Posušja.

Prošlogodišnji šampion Lige GK Hercegovina u blagoj je prednosti ispred ekipa Sarajeva 2 i Posušja 1. GK Hercegovina u sastavu Zoran Palameta, Ivan Mandurić i Ante Kolobarić odigrali su 280 udaraca, dok ekipa Sarajeva 2(Asim Omanić i Nedim Čehajić) ima 285 udaraca, a trećeplasirana ekipa Posušja 1(Tiho Parlov, Nevenko Ćuk, MArio Mandurić i Ivan Ivanković) ima 286 udaraca.

Prvog dana najbolji frezultat odigrao je  Zoran Palameta odigravši 63 udarca, dok je Nedim Čehajić briljirao drugog dana odigravši 65 udaraca. 

Nastavak Lige je  4. i 5. 07. na sarajevskom golf terenu gdje će se odigrati posljednja dva kola na kojima će se odlučiti o novom Klubskom prvaku Bosne i Hercegovine u golfu.

Da spomenemo da je također i prošle godine GK Hercegovina bio u blagom vodstvu od 5 udaraca poslije dva odigrana kola u Posušju ispred GK Betanija i na kraju pobjedila u Ligi BiH. Te 2014 godine igrači GK Hercegovina odigrali su 288 udaraca. 

Sve u svemu u nastavku Klubske lige Bosne i Hercegovine očekuje nas jako zanimljiva dva kola u Sarajevu.

Čestitamo članovima GK Hercegovina na rezultatima koji su postigli u prva dva kola.

Naravno da ne zaboravimo neizostavno druženje golfera koji su sa uživanjem gledali i navijali za nogometne reprenzentacije Hrvatske i Bosne i Hercegovine koje su u subotu igrali svoje kvalifikacione utakmice. Nažalost, golferi nisu imali priliku da gledaju reprenzentaciju Crne Gore, iz poznatih razloga, za koju je najglasnije navijao jedan član ekipe iz GK Betanija.

Čestitke Golf Savezu Bosne i Hercegovine kao i domaćinu GK Posušje na organizaciji Lige ovog vikenda

Share: