GSBIH zvanično primljen u OKBiH

GSBIH zvanično primljen u OKBiH

GSBIH zvanično primljen u OKBiH

Dana 18.04. u sarajevskoj Zetri, održana je Redovna Skupština Olimpijskog Komiteta Bosne i Hercegovine. Skupština je vrlo značajna za Golf Savez Bosne i Hercegovine, jer je na ovoj Skupštini jednoglasnim odlukom delegata iz svih strukovnih sportskih saveza, Golf Savez Bosne i Hercegovine postao punopravni član olimpijske sportske porodice Bosne i Hercegovine.

Odlukom Upravnog Odbora Golf Saveza Bosne i Hercegovine, golf u Olimpijskom Komitetu predstavljao je Dejan Šaran koji je potpisao članstvo Golf Saveza u Olimpijski Komitet BiH.

Naš predstavnik se u ime predsjednika Golf Saveza i u ime svih golfera Bosne i Hercegovine, zahvalio svim delegatima na zvaničnom prijemu u OKBiH naglasivši da je ovo temelj razvoja golfa kao sporta u Bosni i Hercegovini.

“Ovo je historijski trenutak za razvoj golfa u Bosni i Hercegovini. Slijedi nam priključenje Golf Saveza u EGU i PGA. Skupštine EGE i PGAe su krajem 2015 godine. Nadam se da ćemo zajedničkim snagama uspjeti  zavioriti zastavu BiH na prijemima kod ove dvije organizacije, zavioriti zastavu BiH u Lozani i Londonu. To je plan 2015 godine.Sada je sve na bh golferima. Vrata su nam otvorena. Napokon možemo da razvijamo golf kao sportsku granu i ubijeđen sam da ćemo biti nosioci razvoja sporta u Bosni i Hercegovini. Sada definitivno i konkretno možemo da radimo sa mladima i da napokon stvorimo  reprenzentaciju Bosne i Hercegovine po svim sportskim standardima. Vjerujem u UO Golf Saveza. To su ipak kvalitetni, obrazovani ljudi i što je velika prednost - istinski golferi. Koji Savez ima takva imena na čelu  sa Jasminom Selmanagićem? Pa tu su još: Palameta, Ler, Lončar i Omanić. Najači smo sportski Savez  u BiH. Vrijeme će sve da pokaže.  Nadam se da će golferi poštovati ovaj trenutak. Zahvalio bi se i administraciji OKBiH na profesionalnosti i susretljivosti u ovom jednogodišnjem periodu stvaranja preduslova za prijem našeg Saveza u OKBiH. Vrijeme je za razvoj golfa kao sporta u Bosni i Hercegovini.” – izjavio je Dejan Šaran.

Možemo samo da prenesemo čestitke i da se priključimo delegatima 28 sportskih saveza na aplauzu i dobrodošlici Golf Savezu Bosne i Hercegovine u Olimpijsku porodicu.

 

Share: