Igra i druženje za vikend u Sarajevu

Igra i druženje za vikend u Sarajevu

Igra i druženje za vikend u Sarajevu

U Sarajevu na igralištu VF protekli vikend odigrana su dva turnira.

U subotu 19.11.2011. se igrao „Prvi turnir“ na kojem su nastupili pored, provjerenih igrača golfa i početnici sa tek položenom Dozvolom za igru.

Prvi susret sa turnirskim i takmičarskim elementima „početnici“ su proveli sa iskusnim igračima koji su nesebično pomagali da se početnici „snađu“ kako na  terenu tako i poslije igre.

Najviše znanja od novih igrača golfa pokazao je Emir Salkić koji je odigrao 33 netto poena kao i odličnih 7 brutto i tako potvrdio početni HCP od 36. Emir je i pobjedio na turniru za netto nagradu u skupini početnika.

S obzirom da je ovo prvi turnir i ostali početnici su imali zaista dobre rezultate.

Najbolju partiju od svih igrača koji su učestvovali na ovom jedinstvenom turniru, s obzirom na svoj HCP, pružio je  Alečko Omerspahić koji je imao 37 netto poena. Organizator Alečka nije mogao svrstati  u početnike ali ipak je tek krenuo da igra golf.

Kod brutto obračuna kod gospode ukupni pobjednik je Adnan Novo, a kod dama Jasna Šahbegović.Napominjemo da je i Jasni ovo prvi turnir u nadamo se dugoj golferskoj karijeri.

Svim učesnicima prvo se obratio  Dejan Šaran kao incijator ove ideje o organizaciji "Prvog turnira", ali kao i instruktor koji je većinu igrača učio prvim koracima u golfu.

Pehare i nagrade najboljima uručio je Asim Selmanagić – Ćiro, budući predsjednik PGABiH.

Da napomenemo, da svi novi igrači u Bosni i Hercegovini polažu pismeni test znanja koji je isključivo sastavljen iz knjige PRAVILA GOLFA koju je Ćiro napisao 2005 godine. Hvala Ćiri u ime svih golfera BiH.

U nedjelju je odigran i „Grah turnir“. Rezultat uopće nije bio važan kolika je bila spremnost igrača da poslije igre glavu „gurnu“ u kazan u kojem se krčkao grah Jasmina S.

Moramo spomenuti i pobjednika Asima Omanića jer za pobjedu mu je bio potreban pat od 20 metara na zadnjoj rupi (rupa broj 4).

Čestitamo „kuharu“ na specijalitetu kao i igračima GK Sarajeva koji su igrali sa igračima koji imaju DI.

Prema najavama „Prvi turnir“ će postati tradicionalan.

Kompletne rezultate možete pogledati OVDJE.

Share: