Klubska Liga Bosne i Hercegovine

Klubska Liga Bosne i Hercegovine

Klubska Liga Bosne i Hercegovine

U subotu 28.03. u Posušju na igralištu Topala počinje Klubska liga Bosne i Hercegovine u golfu. Start prve skupine predviđen je za 12 sati. Prema najavama učestvovat će golf klubovi: Sarajevo (3 ekipe), Posušje (3 ekipe), kao i po jedna ekipa GK Betanija i GK Hercegovina. Ove godine neće nastupiti ekipa Krivaje iz Zavidovića, dok GK Smreka nema još ni jedan zvaničan nastup na bilo kojem turniru.

Prema Pravilniku, Klubska Liga Bosne i Hercegovine se igra u 4 kola. Na igralištu Topala se igra 1.i 2. kolo, dok na igralištu VF-a u Sarajevu će se igrati zadnja dva kola, kao i svake godine.

Novina ovogodišnje Lige je da nema promjene u ekipama kao što je prije bilo, što znači da ako se prijavi ekipa od 4 igrača ti igrači mogu samo da nastupe za ekipu u kojoj su prijavljeni u prvom kolu a kroz čitavu Ligu. Boduju se dva najbolja rezultata u ekipi.

Spomenimo da je prvi klubski prvak BiH u golfu bila ekipa GK Betanija u sastavu: Jasmin Selmanagić, Mahir Kadrić i David Wilson.

Prošle godine Ligu je osvojila ekipa GK Hercegovina u sastavu: Zoran Palameta, Dragan Palameta i Ivan Mandurić sa 664 udarca. Nažalost, ne možemo da uporedimo rezultate iz 2013 godine sa rezultatom iz 2014 godine zbog toga što se 2013 godine u prvom kolu igralo 9 rupa zbog lošeg vremena. Kakva će situacija biti ove godine ostaje da vidimo. Prema najavama barem će vrijeme biti dobro.

Očekuje nas golferski vikend u Posušju što za sobom povlači dobro druženje kako na terenu tako i na svečanoj večeri koja je zakazana za subotu.

Dobru igru u Posušju svim golferima i dobru golf sezonu 2015.

Share: