Nema više GABIH-a

Nema više GABIH-a

Nema više GABIH-a

U Sarajevu su održane Skupštine Golf Asocijacije u Bosni i Hercegovini i Golf Kluba Sarajevo. Skupštinama je presjedavao g-din Asim Omanić.

Prvo je održana Skupština GK Sarajevo gdje su delegati usvojili Izvještaj o radu kao i Finansijski izvještaj za protekli period. Najviše polemike je bilo oko ukidanja pristupnine, tako da je Skupština Golf Kluba Sarajevo donijela Odluku da nema više pristupnine za članstvo u klubu, nego samo članarina.

Odmah iza Skupštine Golf Kluba Sarajevo,  održana je Skupština GABIH-a gdje su članovi Skupštine jednoglasno donijeli Odluku o prestanku rada Golf Asocijacije u Bosni i Hercegovini kao i Odluku o pravnom nasljedniku Golf Asocijacije u Bosni i Hercegovini, a to je novoregistrirani  Golf Savez Bosne i Hercegovine.

Ovim činom su otvorena vrata priključenja Golf Saveza Bosne i Hercegovine u Europski Golf Savezu kao i u Olimpijski Komitet.

Nadamo se da će i Golf Savez Bosne i Hercegovine nastaviti kvalitetno raditi kao što je radio GABIH.

Čestitamo svim osobama koji su bili na funkcijama u Golf Asocijaciji U Bosni i Hercegovini i koji su pomagali u radu iste.

Share: