Novi prvaci BiH, Tihomir Parlov i Ermina Vučkić

Novi prvaci BiH, Tihomir Parlov i Ermina Vučkić

Novi prvaci BiH, Tihomir Parlov i Ermina Vučkić

U Zavidovićima na golf terenu Forest Creek odigralo se XVII Amatersko Prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu. Po sjajnom vremenu i dosta dobro uređenom golf terenu, učešće je uzelo 34 golfera i 6 dama iz svih golf klubova registriranih u Golf Savez Bosne i Hercegovine.

Kod muških golfera pobjedio je Tihomir Parlov koji je za pobjedu "morao" odigrati novi rekord terena, 68 i tako se "učlanio" u malu grupu golfera koji su igrali ispod 70 na golf terenu Forest Creek u blizini Zavidovića.
Najveću konkurenciju je imao u juniorima iz GK Krivaja, Tariku Mujanoviću i Tariku Đerziću koji su sjajnim rundama "držali" Tihinu koncentraciju na većem nivou i kao da su bili inspiracija za sjajan rezultat i novi rekord terena.
Sa ukupnim rezultatom od 140 udaraca (72,68), Tiho se zasluženo našao na peharu pobjednika Prvenstva sa velikim imenima koji su pobjeđivali na ovom najprestižnijem golf takmičenju u BiH.

Da golf ima budućnost i perspektivu, da dolaze mladi "gladni" pobjeda i rezultata, dokazalo se na ovom prvenstvu. Drugo mjesto juniora Tarika Mujanovića (149) i treće mjesto juniora Tarika Đerzića (158) može biti iznenađenje ovog Prvenstva ali vrijedan rad i svakodnevna igra na golf terenu Forest Creek dala je sjajne rezultate za ova dva momka. Njima ostaje da se dokažu izvan domaćeg terena, u što ne sumnjamo, i da nastave raditi i dalje na svojoj igri.

Pehare su još dobili Zlatan Muslimović za četvrto mjesto (159) i Merim Vučkić za peto mjesto (160). Jednostavno rečeno, četiri pehara su ostala u Zavidovićima samo je onaj najbolji otišao u Posušje.
Čast najbrojnijeg, najstarijeg i najvećeg golf kluba u BiH, GK Sarajevo, odbranio je mladi Kan Bizović koji je zauzeo 6. mjesto na ovom Prvenstvu, a igra golf godinu dana.
Kod dama najbolja je bila, prije par dana učlanjena u GK Krivaja, Ermina Vučkić sa rezultatom od 172 udarca. Jedina konkurentica za prvo mjesto bila je drugoplasirana Edina Sudžuka koja je odigrala 205 udaraca. Ostale učesnice su tek na početku golf igre a najbolja od njih je bila Diana Zuferi sa 219 udaraca koja je zasluženo osvojila treće mjesto kod dama na XVII Amaterskom Prvenstvu Bosne i Hercegovine u golfu.

Šta reći na kraju o ovom Prvenstvu. Prvo dominacija domaćih golfera, članova GK Krivaja koji su od 9 pehara ostavili u Zavidovićima 7. Na ovoj činjenici čestitke upućujemo i predsjedniku Golf kluba "Krivaja" Harisu Mujanoviću. Drugo, juniori počinju polako rezultatski da se "petljaju" oko pehara što je i najveća pobjeda na ovom Prvenstvu. Na ovome čestitke PGA BiH koji je školovao trenere prije dvije godine i otvorio put mladim golferima da se dokazuju i takmiče, a iz te škole je trener juniora u Zavidovićima Haris Đerzić.

I na kraju, najvažniji pojedinačni sportski rezultat je biti pobjednik na Prvenstvu, a ekipni rezultat je klubski prvak. Svi ostali turniri, da se niko ne ljuti, su manje više revijalnog karaktera.

Zbog toga veliki rešpekt svim učesnicima Prvenstva, čestitke učesnicima koji su ponijeli pehare svojim domovima i posebna čestitka Tihomiru Parlovu na rekordu golf terena Forest Creek. 

Nagrade najboljima su uručili Asim Omanić dopredsjednik Golf Saveza BiH i Haris Mujanović, predsjednik GK "Krivaja".

Share: