Objavljeni svi turniri u BiH

Objavljeni svi turniri u BiH

Objavljeni svi turniri u BiH

Svi organizatori golf turnira u Bosni i Hercegovini objavili su sve svoje turnire koje namjeravaju da organizuju u 2015 godini. Nema nekih novih iznenađenja ali su nam rekli da može doći do promjena termina određenih turnira. Naravno, golferi će blagovremeno biti obavješteni o eventualnim promjenama termina.

Mala promjena u datumima je organizacija Regionalnog Amaterskog prvenstva koje će se igrati u junu a ne kako je do sada bilo u septembru.

Prvi turnir će biti održan u Posušju 28. i 29.03. isto kao i prošle godine. Ako vrijeme dozvoi igrat će se dva kola  Klubske Lige Bosne i Hercegovine. Spomenimo da je prvak u 2013 bila ekipa Golf kluba Hercegovina. Doći će do malih odstupanja u Pravilniku u odnosu na 2014 godinu, odnosno, za jednu ekipu će se moći prijaviti 4 igrača i neće se moći nastupiti za drugu ekipu iako dolaze iz istog kluba.

 

U Posušju je dobro vrijeme pa se može već polako odigrati koja partija golfa što najvrijedniji i čine, a u Sarajevu se igra u Indoor Centru tako da će izgleda opet biti zanimljivo na samom početku sezone.

 

Također, iz HCP Centra su nam najavili da će pooštriti ovogodišnje strpljenje oko plaćanja članarina matičnim klubovima. Još nema odluke da li će se izdavati nove kartice za HCP ili će se stare zadržati, ali vrlo brzo ćemo saznati sve pojedinosti u vezi kartica Golf Saveza Bosne i Hercegovine i HCP Centra.

 

Pored ovih novina za 2015 godinu, iz Golf Saveza BiH kao i iz PGABiH su nam najavili ovogodišnju kandidaturu za prijem u EGA i PGAe, što bi zaokružilo dugogodišnji proces stvaranja kvalitetnih temelja za razvoj golfa u Bosni i Hercegovini. Svi preduslovi su zadovoljeni samo se čeka godišnja Konferencija gore navedenih Europskih udruženja.

 

O svemu gore navedenom opširnije ćemo objavljivati u narednim danima.

 

Share: