Odlični Samir Smajić

Odlični Samir Smajić

Odlični Samir Smajić

Na izvanredno uređenom golf terenu VF-a u Sarajevu odigran je i posljednji turnir iz serije turnira koji se boduju za Sberbank Masters 2016, President Cup.

Učestvovalo je 23 golfera i dvije dame, Edina Sudžuka i Ljilja Srna.
Poslije dva dana igre Samir Smajić je slavio sa 151 udarcom ispred Tihe Parlova (154) i Zorana Palamete (157). Bilo je dosta uzbudljivo na golf terenu u Sarajevu, uostalom na svakom turniru u BiH postaje neizvjesno do kraja kada se radi o pobjednicima turnira. Sve češće se dešavaju turniri na kojima se na zadnjim rupama odlučuje pobjednik turnira i ako turnir traje dva dana.


Ni kod dama nije ne zanimljivo iako imamo samo dvije učesnice. Ljilja Srna je bila bolja od Edine Sudžuke za jedan udarac u ova dva dana igre. Konačan "dvoboj" dvije dame desit će se na Mastersu 2016 jer su jedine od dama u BiH ispunile uvjete za nastup na Mastersu.
Kada smo kod turnira koji se boduju za Masters 2016 da spomenemo i ovogodišnje pobjednike tih turnira u muškoj konkurenciji.
Prvenstvo BiH osvojio je Mahir Kadrić sa 145 udaraca (igralo se u Sarajevu).
Posušje Open osvojio je Zoran Palameta sa 129 udaraca (Posušje)
KUP BiH osvojio je Amar Arslanagić sa 140 udaraca (Posušje, razigravao sa Tihom Parlovom)
President Cup osvojio je Samir Smajić sa 151 udarcom (Sarajevo).

Na ovogodišnjem Mastersu nećemo vidjeti ni Mahira Kadrića ni Amara Arslanagića koji nisu ispunili ovogodišnje uvjete za učešće na Mastersu, a to je odigrana 3 od 4 turnira.

Portal bhgolf će brzo objaviti spisak učesnika ovogodišnjeg Masters-a.

Nagrade najboljima uručili su predsjednik Golf Saveza BiH Jasmin Selmanagić i dopredsjednik Golf Saveza BiH Asim Omanić.
Slijedeći golf turnir na sarajevskom golf terenu je 6. Sarajevski Pro Am gdje je najavljeno učešće 14 profesionalnih igrača golfa.
Čestitke najboljima a naročito damama na učešću na turniru.

Share: