Ovaj vikend se igra KUP BiH u Posušju

Ovaj vikend se igra KUP BiH u Posušju

Ovaj vikend se igra KUP BiH u Posušju

U Posušju će se u subotu i nedjelju odigrati tradicionalni KUP Bosne i Hercegovine koji je iz serije turnira koji se boduju za Sberbank Masters 2016.

Do sada su odigrana dva turnira za Masters bodove i to Amatersko Prvenstvo Bosne i Hercegovine koje se igralo u Sarajevu i Posušje Open, turnir koji se igrao u Posušju na igralištu Topala. Da spomenemo da se za Masters boduju 3 rezultata od 4 turnira i da je obavezno učešće na tri turnira kako bi se ušlo u konkurenciju za igru na Masters-u.

Prema najavama iz GK Posušje teren je spremen za igru a kako stvari stoje i vrijeme će biti idealno za igru.
Također su nas zamolili da objavimo igračima koji dolaze iz drugih gradova Bosne i Hercegovine da se na vrijeme prijave zbog rezervacija smještaja jer su kapaciteti hotela u Posušju dosta popunjeni.
Grupe će biti sastavljene po rezultatima sa turnira koji su se bodovali za Masters 2016.
Prošle godine na ovom turniru pobjedio je Zoran Palameta sa 132 udarca iz dva dana igre. I 2014 pobjedio je Zoran Palameta ali poslije razigravanja sa Samirom Smajićem. Tada su Zoran i Samir odigrali po 138 udaraca. KUP BiH pobjedio je 2013 Amar Arslanagić sa 132 udarca, dok je 2012 godine najbolji bio Mahir Kadrić sa 150 udaraca ali te godine se KUP BiH igrao zadnji put u Sarajevu.
Koliko će trebati udaraca za pobjedu na ovom turniru ostaje nam da sačekamo nedjelju kada će se definitivno sve znati.

Da spomenemo i dame, jer su prošle godine igrale Anita Selmanagić i Amra Čehajić, a ove godine  još uvijek nema ni jedne dame na spisku prijavljenih. Ali ima još vremena za prijavu.

A do tada, svim učesnicima ovog turnira u golfu koji će se igrati za vikend u Posušju želimo dobru igru i prije svega dobro druženje, uz fotografiju sa prošlogodišnjeg KUP-a BiH u Posušju.

 

Share: