Pobjednici Sberbank Masters-a 2014: Samir S. i Lamija Č.

Pobjednici Sberbank Masters-a 2014: Samir S. i Lamija Č.

Pobjednici Sberbank Masters-a 2014: Samir S. i Lamija Č.

U Sarajevu po hladnom ali suhom vremenu odigran je XIII Sberbank MASTERS 2014. Turnir sa najdužom tradicijom u Bosni i Hercegovini se poslije svih nedoumica zbog vremenskih uvjeta koje su zadesile Sarajevo,  ipak uspješno  završio mada je bilo mnogo skepticizma.

U najkraćem, dobili smo novog osvajača Mastersa u muškoj konkurenciji i damu koja je jedina 4 puta osvojila ovaj najprestižniji turnir u Bosni i Hercegovini. 

Kod dama kako smo i predpostavljali Lamija Čehajić je ubjedljivo i uvjerljivo savladala jedinu konkurenticu, mladu Lejlu Bradić koja je drugog dana ostvarila odličan rezultat odigravši 82 udarca. Nova , stara šampionka, Lamija Čehajić je odigrala ukupno 150 udaraca (78,72) dok je mlada  Lejla odigrala 181 udarac(99,82).

Ni kod muškaraca nije bilo puno zanimljivije barem što se tiče prvog mjesta. Nova pločica na prelaznom peharu će nositi ime Samira Smajića koji je oba dana Masters-a u potpunosti dominirao sarajevskim terenom i zasluženo ali i ubjedljivo osvojio prvo mjesto. Odigravši 149 udaraca (75,74) Samir je za velikih 10 udaraca bio ispred Žarka Romića (159), a čak 17 udaraca ispred trećeplasiranog Asima Omanića (166). Borba za treće mjesto je bila uzbudljiva jer je prošlogodišnji pobjednik Nedim Čehajić završio na četvrtom mjestu sa 167 udaraca dok je petoplasirani Amar Arslanagić odigrao 168 udaraca u ova dva dana igre.

Pored igre na terenu i na vježbalištu je bilo aktivno u toku samog turnira. Sponzorima, predstavnicima Sberbanke i Konzuma, kao i niihovim poslovnim partnerima, učitelj golfa pro Dejan Šaran objašnjavao je prve kontakte sa lopticom uz lagano druženje i upoznavanje sa pravilima i vještinama golf udaraca.

Nagrade najboljima uručili su predstavnik SBERBANKE  g-din Jasmin Spahić  i Asim Omanić dopredsjednik Golf Saveza Bosne i Hercegovine.

„ Iznenađen sam kvalitetnom organizacijom turnira. Čestitke najboljima s nadom da se vidimo i iduće godine“ kratko je  izjavio g-din Spahić.

Masters je opet pokazao da je turnir iznad svih turnira. Jednostavna energija se nadvije nad ovim turnirom koja mu daje posebnu draž i kvalitet.

Čestitke najboljima, čestitke Golf Savezu BiH na organizaciji i velika zahvalnost  sponzorima SBERBANK I KONZUM-u u ime svih golfera i ljubitelja golfa u Bosni i Hercegovini.

Share: