Tarik Đerzić odigrao -3 Forest Creek

Tarik Đerzić odigrao -3 Forest Creek

Tarik Đerzić odigrao -3 Forest Creek

Nekako nas raduje svaki dobar rezultat a ove godine skoro sa svakog turnira imamo sjajne objave rezultata. Višestruki juniorski šampion Tarik Đerzić u 3. Kolu Lige Golf kluba Krivaja koje se igralo na golf terenu Forest Creek odigrao je rundu golfa -3 ili tačnije 63 udarca.
Sjajnom mladom golferu za ovaj rezultat bilo je potrebno odigrati 5  "ptičica" i samo dva bogeya.

Mukotrpan rad donosi dobre rezultate a srećom da je to Tarik Đerzić shvatio na vrijeme pa je ovu sezonu sjajno počeo ali nećemo reći da je ovaj rezultat kruna njegovih dobrih rezultata jer očekujemo da može nastaviti pomjerati granice svoje kvalitetne igre.

Sa ovih 63 udarca Tarik Đerzić je i zvanično postavio novi rekord golf terena Forest Creek što je za svako čestitanje.
Da samo spomenemo da je Mihailo Dimitrijević na Pro-Am turniru igrao -4 i -5 ali se rezultati nisu važili za rekord terena zbog velikog pomjeranja loptica koje je organizator odobrio jer su obilne kiše padale za vrijeme Pro-Am turnira u Zavidovićima.

Tako da smo dobili službenu informaciju da je ovaj vrijedan rezultat mladog Đerze zvaničan rekord golf terena Forest Creek, što znači ako želite da oborite rekord golf terena u Zavidovićima potrebna vam je igra ispod 63.

Čestitamo Tariku Đerziću na ovom veličanstvenom rezultatu ali i čestitke njegovom treneru Harisu Đerziću.

Share: