Tarik Kurbegović novi sekretar/tajnik GS BiH

Tarik Kurbegović novi sekretar/tajnik GS BiH

Tarik Kurbegović novi sekretar/tajnik GS BiH

U Sarajevu 16.01. se odrzala redovna sjednica UO Golf Saveza BiH kao i Redovna Skupština Golf saveza BiH.

Na sjednici UO Saveza prihvaćena je ostavka Nedima Čehajića na mjesto sekretara a za novog Generalnog sekretara / tajnika GS BiH jednoglasno je izabran Tarik Kurbegović.

Tarik je član GK Sarajevo. Zaposlen je u kompaniji SASE (Sarajevska berza) na mjestu direktora. Inače je doktor ekonomskih nauka i govori 5 jezika. Obrazovanje je stekao u Beču. Golfom se počeo baviti prije par godina. Zanimljivo je da je Tarik Kurbegović i Generalni sekretar BH PGA tako da su u jednom imenu objedinjene dvije značajne funkcije kada je golf BiH u pitanju, što je sa oduševljenjem primljeno i u PGA Europe (sada CPG) kao i u EGA.

Poslije sastanka UO održana je redovna Skupština Golf Saveza Bosne i Hercegovine. Jednoglasno su usvojeni i izvještaji UO kao i završni račun GS BiH.

Član UO iz Golf kluba Posušje Željko Kovač podnio je ostavku a Skupština je izabrala mladog Josipa Grubišića na mjesto člana UO GS BiH ispred GK Posušje.
Trazeno je da komisija klubova odredi kalendare turnira kao i da se riješi pitanje HCP-a za najmlađe golfere kao i dozvole za igru. Predložena je komisija koja će u narednom periodu dostaviti prijedlog UO po ovom pitanju kao i po pitanju selektora svih reprenzentativnih selekcija.

Skupština je završila sa radom oko 19 sati.

Share: