Tihomir Parlov i Ljlja Srna pobjednici VF Masters-a

Tihomir Parlov i Ljlja Srna pobjednici VF Masters-a

Tihomir Parlov i Ljlja Srna pobjednici VF Masters-a

Završen je još jedan Masters i to XIX po redu. Sjajan turnir, odlični igrači i rezultati, super uređen golf teren u Sarajevu, prava sportska i prijateljska atmosfera kratke su crte VF BH Masters-a 2020.
Ove godine po prvi put je učestvovao i juniorski prvak BiH a dobili smo i novo ime na peharu pobjednica ovog turnira a to je Ljilja Srna. Moglo bi se reći ubjedljivo je Ljilja bila bolja od Edine Sudžuke i Dženane Šaran ali nije tako izgledalo na terenu. Najbolja je ipak pobjedila i zasluženo se upisala u veliki pehar koji se nalazi u Sarajevu sa svim imenima pobjednika Masters-a.

Kod gospode, standardno, mnogo uzbuđenja koja su nam priredili Tihomir Parlov, Mladen Mušura i Samir Smajić. Tri dana igre po sjajnom vremenu i tri dana uzbuđenja i koncentracije na svakom udarcu jer samo jedna mala greška vas udaljava od trona ovog najprestižnijeg turnira u BiH i tri golfera koja redovno osvajaju turnire u BiH ali i Hrvatskoj su rezime ovogodišnje borbe za pehar ali i prestiž.
Prvog dana Mladen Mušura je sjajnom igrom od 69 poveo ispred Samira Smajića i Tihe Parlova koji su odigrali po 73 udarca. U konkurenciji za veliki pehar je još bio i Goran Radonjić koji je odigrao prvog dana 75 udaraca.

Drugog dana se situacija poprilično razbistrila jer je Goran odigrao 86 udaraca i tako se udaljio od borbe za veliki pehar. Nakon drugog dana Mladen je imao prednost u odnosu na Tihu Parlova 4 udarca a na Samira 6 udaraca.

Trećeg dana odmah na prvoj rupi se najavljuje uzbuđenje. Tiho Parlov pravi "ptičicu" a Mladen +2 i prednost iz predhodna dva dana se istopila a otvorila put Tihi Parlovu da još jednom osvoji Masters, što je Tiho i uradio i sjajnom igrom trećeg dana od 71  uspio da postavi najbolji rezultat Masters-a koja su se igrala 3 dana. Mladen Mušura je odigrao 80 udaraca dok je Samir odigrao 75 udaraca. Goran Radonjić je odigrao 73 udarca što mu je omogućilo četvrto mjesto na VF Mastersu 2020 godine.

Nagrade najboljima uručio je Asim Omanić podpredsjednik Golf Saveza BiH. Za prvo mjesto Tihomir Parlov je dobio driver Honma, Mladen za drugo mjesto putter Odisey što je i ironija ovog turnira jer je sve izgubio upravo na green-u. Trećeplasirani Samir Smajić je osvojio sand wedge.

Šta na kraju reći o ovom sjajnom golf turniru u Sarajevu? Ostaće zapamćen po učešću prvog juniora Tarika Đerzića na Mastersu,  pamtit ćemo ga po rekordu Tihe Parlova od 215 udaraca poslije tri dana igre i pamtit ćemo po novom imenu na peharu a to je Ljilja Srna.
Ostat će nam u pamćenju i po generalnom sponzoru a to je kompanija VF na čelu sa Jasminom Selmanagićem koji je na ovom Masters-u završio na petom mjestu.

Čestitamo svim učesnicima na fer i korektnom ponašanju a posebno čestitamo ovogodišnjim pobjednicima Ljilji Srni i Tihomiru Parlovu uz pozdrav da se vidimo iduće godine u Sarajevu na jubilarnom 20-tom BH MASTERSU.

Share: