U subotu i nedjelju Državno

U subotu i nedjelju Državno

U subotu i nedjelju Državno

Na sarajevskom igralištu u subotu 9.05. i nedjelju 10.05. odigrat će se XI Amatersko Prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu.

Organizator Golf Savez Bosne i Hercegovine očekuje oko 40-tak golfera iz čitave Bosne i Hercegovine, a po prvi put najavljeni su golferi iz Republike Srpske. Nadamo se da neće ostati samo najava.

Iako postoji registrovan golf klub u Republici Srpskoj, koji je član Golf Saveza Bosne i Hercegovine, GK Smreka, ali članovi nisu zabilježili ni jedan nastup na zvaničnom turniru iako uredno plaćaju članarinu. Slična situacija je i sa GK Krivaja koji imaju tek nastup prošle godine na Ligi BiH.

Možda će u budućnosti Golf Savez tražiti svrhu djelovanja ovih klubova, ali ostavimo to za budućnost. Ne zaboravimo da ova dva kluba imaju svoje terene za golf.

Da nastup golfera iz Republike Srpske nije "sefte" što bi se reklo u Sarajevu, ovo je prvo Amatersko Prvenstvo u organizaciji novog Golf Saveza Bosne i Hercegovine.

O favoritima i ostalim detaljima pisat ćemo u petak kada stignu prijave golfera, jer se po nepisanom pravilu čeka zadnji minut za prijavu. Tek poslije prijava znat će se i vrijeme starta grupa na igralištu.

Iz HCP centra su najavili da neće imati pravo nastupa golferi koji nisu izmirili članarine matičnim klubovima. 

Share: