U subotu Redovna Skupština Golf Saveza BiH

U subotu Redovna Skupština Golf Saveza BiH

U subotu Redovna Skupština Golf Saveza BiH

U subotu u toku trajanja jubilarnog, najstarijeg golf turnira u BiH, XX VF BH Mastersa, održat će se sjednica Upravnog odbora kao i Redovna Skupština Golf Saveza Bosne i Hercegovine. Skupštinom će presjedavati Predsjednik Skupštine Golf Saveza Bosne i Hercegovine Asim Omanić koji će i podnijeti finansijski izvještaj.

Ovo će biti i prva Skupština za tajnika Saveza Tarika Kurbegovića koji je najavio obimno djelovanje kancelarije Saveza za naredni period, a mnogo je urađeno u ovoj kalendarskoj godini.
Jedna od veoma važnih stavki je organizacija seminara za trenere koji će se održati sredinom slijedećeg mjeseca a koja je pod pokroviteljstvom Međunarodnog Olimpijskog Komiteta iz Ženeve, kao i od Svjetske Golf Federacije i Konferencije Profesionalnih golfera (PGA Europe).

Šta znači ovo za golf u BiH? Ništa ako se ne bude dalje radilo, ali mnogo znači sa aspekta trenera i obrazovanja i daljeg usavršavanja. Ovim seminarom Bosna i Hercegovina postaje rijetka zemlja u svijetu golfa koja će imati podršku od svih relevantnih svjetskih golf faktora.

Seminar ispred ovih organizacija će voditi Uroš Gregorić, prvi čovjek PGA Slovenije ali jedan od rijetkih učitelja sa maksimalnom golf licencom.

Za ovaj projekat su Dejan Šaran, Sead Balić, Tarik Kurbegović pod dirigentskom palicom predsjednika GS BiH Jasmina Selmanagića potrošili dosta svoga vremena kako bi BiH dobila priliku za školovanje a zanimljivo je da sav radni materijal  dolazi od PGA Canada, što je veliko iznenađenje odnosno poklon koji je vrijedan barem 40 godina iskustva.

Da spomenemo da ni jedna država u našoj bližoj okolini nije imala mogućnost obrazovanja koje će verifikovati sve relevantne svjetske golf organizacije.

Veliki naklon za sve koji su dali doprinos radu GS BiH kao i PGA BiH.

Share: