Završen junior kamp u Zavidovićima

Završen junior kamp u Zavidovićima

Završen junior kamp u Zavidovićima

U Zavidovićima na golf terenu Forest Creek  završen je tradicionalni  junior kamp koji ove godine slavi 7 godina od početka rada. Svi učesnici kampa su sa jednoglasnim usklikom oduševljenja glasno uzvikivali: Vidimo se i iduće godine jer nam je bilo odlično.

Pored juniora na kampu su uživali i roditelji, dede, bake, nane i svi oni stariji koji su bili podrška najmlađima.
Ukupno je učestvovalo 26 juniora u dobi od 7 do 18 godina koji su puna 4 dana u prekrasnom ambijentu Golf resorta Forest Creek uživali, trenirali, družili se i memorisali za vječno sjećanje jednu sjajnu životnu priču. Bilo je mnogo zabave od igara sa loptom, gađanja iz vazdušne puške, noćni fun golf i još mnogo drugog zabavnog sadržaja. Golf je okupio ove mlade ljude a za treninge su bili zaduženi treneri: Adnan Šabanović, Adnan Novo i Haris Đerzić predvođeni glavnim trenerom slovencem Urošem Gregorićem. Svi su se složili da je  vidan napredak u radu ove godine u odnosu na prošlu i da kamp u Zavidovićima postaje jako ozbiljna priča za budućnost i to ne samo bh golfa nego i šire.

Generalni sekretar Golf Saveza Bosne i Hercegovine Tarik Kurbegović na grupama je između ostalog objavio:

"Koristim priliku u ime Golf saveza BiH da se zahvalim domaćinima GK Krivaji na organizaciji ovogodišnjeg juniorskog kampa 2024 sedmog po redu, koji iz godine u godinu pomjera granice vrhunskog događaja za juniore, a već impresije koje su ostavili na učesnike ukazuju da spada u nezaboravne događaje.
Hvala još jednom na divnoj organizaciji i što činite sve da se vidi da je golf više od igre".

Zadnjeg dana kampa odigran je i golf turnir a neki od učesnika kampa su i prvi put odigrali 18 rupa što je možda i najveća pobjeda na ovom kampu ako gledamo golf. Turnir zadnjeg dana kampa je bio jedan od kvalifikacionih turnira za odabir reprenzentacije Bosne i Hercegovine u golfu na Team Shild Evropskom Prvenstvu III divizije koji će se igrati početkom 8-og mjeseca u Lihtenštajnu. Najviše znanja pokazao je Tarik Đerzić odigravši 72 udarca. Drugo mjesto osvojio je Dal Smajić sa 74 udarca a treće mjesto zauzeo je Anur Selmanagić sa 76 udaraca. Kod djevojaka koji nisu imali izborni turnir najbolja je bila Zana Mujanović ispred Eme Šabanović i Zare Mujanović.

Mladiće očekuje dva kvalifikaciona turnira u Sarajevu i tada će se odrediti reprenzentacija Bosne i Hercegovine koja će nastupiti na timskom Evropskom Prvenstvu III divizije.

Na kraju predsjednik GK Krivaja i direktor reprenzentacije Bosne i Hercegovine Haris Mujanović je rekao: "Ovogodišnji juniorski kamp je, za razliku od svih prethodnih, imao posebnu težinu sa kojom smo se trebali izboriti. Naime, ove godine smo imali veliki generacijski jaz učesnika, takmičare koji su se spremali za reprezentativnu selekciju i nesnošljivo visoku temperaturu za vrijeme trajanja cijelog kampa.
Velikim doprinosom Golf saveza BiH, smo uspjeli da sprovedemo sve aktivnosti koje smo planirali. Kamp je protekao bez bilo kakvih problema i povreda a svi uključeni su zadovoljni rezultatima koje je kamp proizveo.
U ime Forest Creeka i GK Krivaje se zahvaljujem na podrsci Olimpijskom komitetu BiH koji kontinuirano pomaze razvoju sporta u BiH, GS BIH, trenerima te svim onim dobrim ljudima koji su svojim prisustvom i radom doprinijeli da ovogodišnji kamp bude najbolji do sada.
Hvala do sljedeće godine".

Share: