Završeno 3. Regionalno Amatersko prvenstvo

Završeno 3. Regionalno Amatersko prvenstvo

Završeno 3. Regionalno Amatersko prvenstvo

Na sarajevskom golf igralištu završeno je 3. Regionalno Amatersko prvenstvo. Prekrasno vrijeme i odlično sređeno igralište bili su preduslov dobre igre i dobrog druženja. Da pohvalimo i Golf Savez Bosne i Hercegovine koji se opet istakao u dobroj organizaciji ovog međunarodnog turnira na kojem su učestvovali predstavnici iz 7 zemalja.

Prvi pobjednik ovog turnira bio je Mahir Kadrić iz Bosne i Hercegovine. U 2014 godini pobjedio je Branislav Gudelj reprenzentativac Srbije a ove najbolju igru odigrao je Vlado Grčić iz Slovenije. Pobjedniku je trebalo 56 brutto poena za prvo mjesto. Inače Vlado je igrao prvi dan 32 poena dok je drugog dana odigrao 24 poena. Drugoplasirani je bio Krešimir Gudelj iz Hrvatske sa 53 poena dok je kao trećeplasirani završio Igor Baroš sa 51 poenom, zahvaljujući jako dobroj igri drugog dana.

Kada smo kod muških golfera, nagradu je primio još jedan slovenac, Boštjan Selan za najbolju igru u netto obračunu.

Kod dama nije bilo iznenađenja. Najviše znanja pokazala je Lamija Čehajić sa 54 poena, iz dva dana igre. Ovo je Lamiji drugi put da osvoji Regionalno Prvenstvo. Prošle godine Regionalno Prvenstvo je osvojila Anita Selmanagić, koja je ove godine završila na drugoj poziciji. Kao treća je završila Lejla Bradić sa 36 poena. Zanimljivo je da je Lejla prvog dana na 11 rupi odigrala eagle, na čemu posebno čestitamo.

Kod dama najbolji rezultat netto, ostvarila je Amra Čehajić.

Nagrade je podjelio Pro Dejan Šaran koji se zahvalio svim učesnicima turnira, a naročito gostima iz Srbije, Hrvatske, Slovenije, Crne Gore, Malezije i Amerike.

Druženja ova tri dana nije nedostajalo naročito u subotu kada su učesnici uživali u dobroj muzici i jako dobrim specijalitetima restorana Dea Group.

Čestitke najboljima sa najavom Vidimo se iduće godine.

Share: