Završeno XI Amatersko Prvenstvo BiH u golfu

Završeno XI Amatersko Prvenstvo BiH u golfu

Završeno XI Amatersko Prvenstvo BiH u golfu

Na izvanredno uređenom golf terenu u Sarajevu odigralo se XI Amatersko Prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu.

Na kraju možemo samo konstatirati da je sve isto kao i prošle godine, barem što se tiče osvajača prvog mjesta.

Kod dama prvo mjesto osvojila je Lamija Čehajić sa 154 udarca. Drugo mjesto pripalo je Aniti Selmanagić sa 163 udarca, dok je najmlađi učesnik ovog prvenstva Lejla Bradić osvojila treće mjesto sa 202 udarca. Da spomenemo da je 2014 godine šampionka odigrala 163 udarca.

Ni kod muških nije bilo velikih iznenađenja. Prošlogodišnji šampion Mahir Kadrić nije dozvolio nikakva iznenađenja na ovom prvenstvu. Odigrao je 141 udarac (74,67) u ubjedljivo zauzeo prvo mjesto. Iza Mahira su: Samir Smajić 152 udarca, Nedim Čehajić 156 udaraca, Igor Baroš 161 udarac i Jasmin Selmanagić sa 162 udarca.

Mahir je igrao golfersku nulu do zadnje rupe kada je naravio +1 i tako završio drugi dan sa 67 udaraca.

Moramo spomenuti i igru Dragana Babana koji je na ovom prvenstvu spustio HCP za 7.2 poena.

Učestvovali je ukupno 40 golfera, od kojih je 20 iz GK Sarajevo. Zanimljivo je da su na ovom prvenstvu zakazali članovi iz GK Posušje koji su samo sa tri igrača nastupili na ovom prvenstvu, dok iz GK Krivaja i GK Smreka nije bilo ni jednog učesnika.

Sve u svemu, odlična atmosfera, odlično vrijeme, odličan teren, odlična organizacija i odlični rezultati pogotovo Mahira Kadrića i Lamije Čehajić na čemu posebno čestitamo.

Share: