Samir Smajić i Smiljka Petric prvaci BiH u golfu

Samir Smajić i Smiljka Petric prvaci BiH u golfu

Objavljeno: Utorak, 10.09.2019 godine

U Posušju na golf terenu "Topala" odigralo se jubilarno i historijsko XV Amatersko Prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu. Učestvovalo je 27 golfera i nažalost samo dvije dame na čemu posebno čestitamo.

Lijepo vrijeme može potvrditi da je odličan potez UO Golf Saveza Bosne i Hercegovine, na čelu sa predsjednikom Jasminom Selmanagićem, da se Prvenstvo po prvi put odigra u Posušju. Naravno da ne zaboravimo sjajne domaćine koji svaki put daju maksimum oko organizacije turnira u Posušju.

Kada smo kod dama, nova amaterska prvakinja Bosne i Hercegovine je Smiljka Petric, dok je drugo mjesto osvojila Rubina Smajić.

U muškoj konkurenciji prije početka ovog Prvenstva nekako se znalo da će se borba za prvaka BiH u golfu voditi između Samira Smajića i Tihe Parlova koji igraju odličnu sezonu golfa. U kuloarima je prednost imao Tiho Parlov jer je domaći teren u pitanju. Međutim, Samir Smajić je imao odličan vikend u Posušju i zasluženo postao Amaterski Prvak Bosne i Hercegovine u golfu za 2019 godinu.

Poslije prvog dana Samir je vodio sa 68 udaraca. Prvih devet rupa igrao je odlično ali je posustao u drugom krugu. Tiho Parlov je loše odigrao prvih devet ali je igrao odlično drugih devet rupa i na kraju prvog dana zaostajao za Samirom samo za jedan udarac. Tu su se još našli i Nedim Čehajić (69), Nevenko Ćuk (70). Nisu daleko poslije prvog dana bili ni Ivan Lončar (74) i Zoran Palameta (74) ali se na kraju ispostavilo da nisu bili ni blizu vodećima.

Drugog dana i Samir i Tiho su malo nervozno odigrali prvih devet rupa, a posebno Tiho Parlov. Na kraju je Samir odigrao odličnih drugih devet rupa (0) i ubjedljivo pobjedio sa ukupnih 134 udarca i tako ušao u historiju Amaterskih Prvenstava Bosne i Hercegovine kao prvi prvak BiH u golfu na golf terenu Topala u Posušju. Drugo mjesto osvojio je Tiho Parlov sa 139 udaraca, dok je na trećem mjestu završio Nedim Čehajić sa 144 udarca.

Dosta zanimljivo Prvenstvo se desilo u Posušju. Prednosti domaćeg terena ovog puta nije bilo, baš kao što se mnogo puta dešavalo i u Sarajevu. Jedino isto je da na Prvenstvu učestvuje malo dama bez obzira gdje se igra Prvenstvo. Ali to je pitanje za UO Golf Saveza Bosne i Hercegovine i matične klubove.

Čestitamo Smiljki P. I Samiru S. na pobjedi na XV Amaterskom Prvenstvu Bosne i Hercegovine u golfu.

Podijeli
Golf Savez BiH

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2019, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba