Završen President Kup u Sarajevu

Završen President Kup u Sarajevu

Završen President Kup u Sarajevu

Još jedan od turnira u organizaciji Golf Saveza Bosne i Hercegovine koji se boduje za VF Masters 2022 završen je u Sarajevu. Veoma visoke temperature i jako mali broj učesnika karakteristika je ovog turnira odigranog na sjajnom golf terenu u Sarajevu.

Ukupno 23 učesnika od toga 5 iz Zavidovića, jedan iz Posušja i 17 iz Sarajeva koji su igrali dva dana golf u Sarajevu jako je mali broj učesnika za jedan ovakav turnir, a razloge možemo tražiti u nezgodnom vremenu datuma ovog turnira, što bi mogla biti pouka za slijedeću godinu kada se pravi kalendar turnira.

Najbolji na ovom turniru su Tihomir Parlov i Ljilja Srna. Malo je nedostajalo da mladi Kan Bizović napravi iznenadjenje i da opuštenu igru drugog dana Tihe Parlova kazni što bi možda bilo i veliko iznenadjenje ili ne. Ova mlada generacija već počinje da ulazi u pehare tako da je za očekivati na svakom turniru nekog juniora na postolju. Da spomenemo da je Kan ima drugig dana 5 "ptičica" što je zaista za svaku pohvalu i čestitanje

Treći je bio Zlatan Muslimović, član GK Krivaja koji je takodjer sve češće na vrhu tabele.

Kod dama iskusna Ljilja Srna nije dala "pardona" još neiskusnim golferkama Almi Mekić Tataragić i Azri Ibrahimbegović Spahić da podignu najveći pehar poslije dva dana igre.

Najboljima nagrade je uručio Asim Omanić koji se zahvalio svim učesnicima na dolasku i igri u Sarajevu ova dva dana. Najavio je da će kancelarija Golf Saveza brzo objaviti i Pravilnik o Mastersu koji je pretrpio i neke izmjene.

Share: