Kup BiH u znaku juniora

Kup BiH u znaku juniora

Kup BiH u znaku juniora

U Zavidovićima se ovaj vikend odigrao KUP Bosne i Hercegovine koji se boduje za VF Masters 2022 godine. Nažalost, jako slab odaziv golfera, pogotovo kada pogledamo igrače iz GK Posušje od kojih je bio samo Josip Grubišić i da spomenemo igrao da je igrao odličan golf. Sa učešćem na ovom turniru nisu se proslavili ni domaći igrači jer ih je više učestvovalo na Hercegovina Openu nego na Kup-u BiH.

Međutim, da malo gledamo u pozitivnu stranu ovog turnira. Na postolju najboljih našlo se 5 juniora, od toga 3. juniorke i dva juniora.
Kada smo počeli sa prvim Juniorskim Prvenstvom Bosne i Hercegovine, imali smo neku viziju, san da nam juniori igraju, uživaju i provode vrijeme u prekrasnim ambijentima golf terena. 

Danas, samo poslije 4 godine, juniori počinju da osvajaju značajne golf turnire u seniorskoj konkurenciji. U Zavidovićima na lijepom golf terenu Forest Creek na postolju se našlo čak 5 juniora od 6 igrača koji nose pehar kući. Zamjenik predsjednika Golf Saveza BiH Asim Omanić koji već 15 tak godina uručuje nagrade za golf turnire koji su u organizaciji Saveza imao je tu zasluženu čast da uruči pehare budućnosti i perspektivi golfa.

Kada je Dejan Šaran na 1. Juniorskom prvenstvu rekao "Od danas će sve biti drugačije", nismo ni sanjali da ćemo morati ponavljati tu izjavu. Ali fakat je drugačije i sada nam je put mudrosti potreban više nego put pameti.
Prvo mjesto osvojio je Tarik Mujanović sa 147 udaraca u dva dana igre. Drugi je bio rekorder golf terena u Zavidovićima, Tarik Đerzić sa 150 udaraca. Treće mjesto kao "obraz" seniora spasio je Gordan Miralem sa 151 udarcem. Da spomenemo u ovoj konkurenciji da je mladi Dal Smajić zauzeo 5. mjesto sa 153 udarca.

Kod dama, odnosno djevojaka, prvo mjesto je zauzela prva juniorska prvakinja BiH Ema Šabanović sa 191 udarcem u dva dana igre. Druga je bila Sarah Tataragić sa 193 udarca dok je treće mjesto zauzela Zana Mujanović sa 199 udaraca.

Izgleda da će nam VF Masters biti u znaku juniora, juniorki i mladih golfera koji dolaze brzinom svjetlosti. 
Sjajna organizacija kakva je uvijek bila u Zavidovićima i jedna nova lijepa strana golfa.
Iskrene čestitke ovim mladim ljudima u nadi da će nastaviti da rade i da se druže na golf terenima širom svijeta.

Share: