Završen prvi Pitch&Putt golf turnir u BiH

Završen prvi Pitch&Putt golf turnir u BiH

Objavljeno: Ponedeljak, 21.10.2019 godine

Na golf terenu Smreka Pitch&Putt u blizini Sarajeva u opštini Istočni Stari Grad, odigran je prvi golf turnir u ovoj sve popularnijoj igri u svijetu.

Golf klub Smreka na čelu sa Sanjinom Radonjom uložio je puno truda rada i vremena da pripreme ovaj mali golf teren za takmičenje. Ugostili su 34 golfera koji su u prekrasnom ambijentu odigrali ovaj historijski golf turnir.

Na 6 rupa od kojih je najkraća 37 metara a najduža 74 metra, golferi su uživali u jednoj opuštenoj atmosferi ali sa dovoljno takmičarskog duha.

Prvi pobjednici P&P golf turnira u Bosni i Hercegovini su Samir Smajić i Anita Selmanagić.

Samir je pobjedio sa rezultatom od 56 udaraca i sa 6 „ptičica“ na zahtjevnom P&P golf terenu. Najbliži Samiru je bio Dejan Šaran koji je odigrao 57 udaraca, dok je trećeplasirani Nedim Čehajić odigrao 60 udaraca. Da spomenemo da je Dejan Šaran na prvom Svjetskom prvenstvu u P&P golf igri u Milanu 2017. godine zauzeo 32 mjesto.

Kod dama slavila je Anita Selmanagić sa 75 udaraca. Drugo mjesto je osvojila Arjana Selmanagić dok je treće mjesto zauzela Minka Baroš.

Predsjednik GK Smreka i vlasnik P&P golf terena na Vučjoj Luci, Sanjin Radonja se zahvalio svim učesnicima a posebne plakete zahvalnosti je uručio Jasminu Selmanagiću i Dejanu Šaranu na pomoći oko organizacije i razvoja Pitch&Putt golf terena na Vučjoj Luci u blizini Sarajeva.

Prekrasno vrijeme, odlična nadmorska visina ovog golf terena i vrijedni domaćini su dovoljni za početak razvoja ovog zanimljivog golf terena. Svi učesnici su se složili da je potrebno više turnira na ovom terenu a u skoroj budućnosti će se organizirati i prvo Pitch&Putt Prvenstvo Bosne i Hercegovine.

Golferima Bosne i Hercegovine ostaje da podrže ovaj projekat jer ako ima igrača onda će biti i golf terena u Bosni i Hercegovini.

Čestitamo Samiru Smajiću i Aniti Selmanagić na historijski osvojenom golf turniru ali i golf klubu „Smreka“ na organizaciji ovog turnira.

Podijeli
Golf za sve

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2020, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba