Završen fantastičan vikend na golf terenima u BiH

Završen fantastičan vikend na golf terenima u BiH

Objavljeno: Ponedeljak, 29.06.2020 godine

Odigravanjem golf turnira u Sarajevu, povodom 19. godina od osnivanja prvog golf kluba u BiH, golf kluba "VF", završen je golf vikend na golf terenima u Bosni i Hercegovini.

U Zavidovićima na golf terenu Forest Creek se igralo kolo klubske lige gdje je učestvovalo 18 igrača. U Posušju se odigrao "Ljetni" turnir gdje je učestvovalo također 18 igrača a u Sarajevu se igrao 19. godina GK Sarajevo gdje je učestvovalo 26 igrača.

Zanimljivo je da je u Sarajevu nastupilo i 7 dama članica GK Sarajevo što je za izuzetnu pohvalu.

Kada smo kod dama najbolja na turniru u Sarajevu bila je Anita Selmanagić sa 19 bruto poena dok je u netu najbolja bila Dženana Šaran sa 39 poena.

Kod gospode je bilo mnogo zanimljivije. Prvo mjesto osvojio je Samir Smajić sa 27 bruto poena. Najbliži Samiru su Gordan Miralem, Ferid Šuškić i Jasmin Selmanagić sa 25 poena.

U netu najbolji je bio Tarik Kurbegović sa velikih 45 poena. Odlične partije u odnosu na svoj HCP su odigrali i Gordan Miralem (42 poena) kao i Bahrudin Zjajo sa 39 poena.

Zanimljivo je u Sarajevu da je 10 učesnika spustilo HCP, a da je 8 učesnika potvrdilo svoj HCP. Ljetno vrijeme je omogućilo kotrljanje loptice što je jedan od razloga za ovo "iznenađenje", ali i golf teren "VF" je izvanredno sređen, pogotovo green-ovi.

Nagrade najboljima uručio je predsjednik GK Sarajevo Sead Balić.

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2020, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba