"Kamen, krš i maslina" - 74 učesnika

'Kamen, krš i maslina' - 74 učesnika

Objavljeno: Nedelja, 09.08.2020 godine

Odigran je najveći turnir u BiH a slobodno možemo reći i u regiji "Kamen, krš i maslina". Tradicionalni deveti po redu pamtit ćemo po učešću 14 dama, što je i iznenađenje kada je ženski golf u pitanju a ovaj broj učesnica svakako je za posebno čestitanje organizatoru ali i damama koje su igrale golf u Posušju ovog vikenda.

Sjetimo se prvog turnira "Kamen, krš i maslina" 2012. godine i pobjede Zorana Palamete sa 34 bruto poena. Tada je igrala jedna dama, Gordana Popović i učestvovalo je 20 golfera uglavnom iz Posušja i Sarajeva.

Zanimljiva je 2013. godina. Te godine najbolji od 24 učesnika bio je Luka Raič sa također 34 bruto poena. Dvije zanimljivosti vezane za 2013 godinu i ovaj turnir. Nije učestvovala ni jedna dama a zadnje mjesto osvojio je današnji predsjednik GK "Posušje" i trenutno jedan od najboljih golfera BiH, Tihomir Parlov. Svaki početak je težak al rad, odricanje i disciplina su ključni za uspjeh, što je i u ovom slučaju dokazano.

Ove godine Tihomir Parlov je bio na čelu sjajne ekipe koja je besprijekorno  organizovala ovaj veliki golf turnir i to u teško vrijeme kada je GK Posušje ostao bez predsjednika pokojnog Veljka Lončara i u vrijeme Covid virusa.

Golf teren Topala nikada nije bio bolje pripremljen kao za ovaj turnir, što posebno čestitamo radnicima na održavanju.

Golf turnir kao i svaki sportski događaj ima svoje pobjednike. Kada smo kod dama najbolja je bila Anita Selmanagić, članica GK Sarajevo i tako preko Ivana po prvi put pehar za prvo mjesto kod dama odlazi u Sarajevo. Druga je bila Jadranka Mrčela iz Splita a treća Rubina Smajić.

U netu najbolja je bila Marijana Perić, GK Krivaja. Druga je bila Tanja Petric iz GK Posušje dok je treće mjesto osvojila Dženana Šaran članica GK Sarajevo.

Najduži udarac izveo je Zlatan Muslimović i to fantastičnih 294 metra, dok je najbliži zastavici bio David Wilson 38 cm.

Kod gospode u netu najbolji su bili: Ivan Pišković (GK Posušje), Mario Tuka (GK Krivaja) i Dragan Mikulić (GK Posušje).

Namjerno smo ostavili za kraj najbolje kod gospode jer ovaj turnir ni jedan golfer nije osvojio 2 puta što je još jedan od kurioziteta ovog turnira. Za ovu nagradu je bilo mnogo kandidata. Sjajnom igrom prvo mjesto je zauzeo Željko Vučemil iz GK Zagreb i upisao se kao deveto ime pobjednika na pehar ovog turnira. Za pobjedu je bilo potrebno 36 bruto poena ili popularna golferska nula. Iza Željka su ostali vrhunski golferi članovi GK Posušje, Mladen Mušura sa 34 poena i Tihomir Parlov sa 32 poena.

Na dodjeli nagrada Željko je izjavio: "Odličan turnir, ugodno sam iznenađen. Dolazim iduće godine da se pokušam prvi upisati na pehar ovog izvanrednog turnira - drugi put. Hvala svima a na organizaciji bi vam pozavidjeli i mnogo veći golf klubovi."

Na turniru je učestvovao i učitelj mnogih golfera na ovom turniru Dejan Šaran koji je za lokalne medije izjavio: "Svaki godine je bolje i bolje a prošle godine ovaj turnir je bio savršen".

Nagrade najboljima uručivali su članovi UO GK Posušje a glavne nagrade uručili su sinovi pokojnog Veljka Lončara, Karlo i Petar što je još jedan gest vrijedan pažnje.

Možemo samo još reći veliki rešpekt za sve koji su radili na organizaciji ovog turnira a nagrađenima čestitke i vidimo se 2021 godine na jubilarnom desetom golf turniru "Kamen, krš i maslina".

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2020, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba