Opušteno na turniru "VF"-a u Sarajevu

Opušteno na turniru 'VF'-a u Sarajevu

Objavljeno: Ponedeljak, 07.09.2020 godine

Sjajna atmosfera na golf terenu u Sarajevu. Ukupno 36 igrača koji su ždrijebom podijeljeni u 18 ekipa. Igralo se po pravilima Foursome i na kraju su svi bili oduševljeni sa ovakvim timskim načinom odigravanja turnira.

Golferi traže da se što više igra relax golf turnira i da oni sa slabijim HCP-om igraju sa boljim igračima. Takav turnir se odigrao u Sarajevu na istoimenom igralištu
Šta bi se desilo da nije kompanija "VF" pokrenula 2000 godine projekat izgradnje golf terena u Sarajevu? Na to pitanje nećemo dobiti odgovor ali da su golferi zahvalni na svemu što je učinila firma "VF" za golf i golfere tu nema dileme ni viška pitanja.  Na čelu kompanije su Jasmin i Anita Selmanagić koji su svoju ljubav prema golfu ponudili svim zainteresiranim a prije svega svojim prijateljima u Sarajevu ali i šire po Bosni i Hercegovini. To je već priča za historije i historičara a danas imamo priču o jednom golf turniru i naravno pobjednike na tom turniru.

Na iznenađenje svih učesnika najbolji par je bio Dragan Baban i Tarik Kurbegović. Drugo mjesto su osvojili Mladen Mušura i Jusuf Šabanović dok su treći bili Samir Smajić i Enisa Omanić. Četvrti par je bio Dejan Šaran i Mario Tuka dok su peti bili Tiho Parlov i Dženana Šaran.

Učesnike turnira su zabavljali sjajni muzičari na čelu sa golferom Đenanom Selmanagićem što je definitivno ključ uspjeha organizacije golf turnira u Sarajevu.

Nagrade najboljima uručio je Jasmin Selmanagić osnivač kompanije "VF" i jedan od najboljih golfera BiH. Najbolje ekipe su dobile plakate iz kampanje VF-a koja je rađena prije 15-tak godina. Ova marketingška kampanja je ocjenjena kao najbolja kampanja u prehrambenoj industriji i izučava se na fakultetima za dizajn širom Europe. Kampanju je osmislio sa marketing timom "VF"-a pokojni dizajner Anur Hadžiomerspahić

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2020, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba