Božićni Tihi Parlovu i Karlu Zovki

Božićni Tihi Parlovu i Karlu Zovki

Objavljeno: Srijeda, 16.12.2020 godine

Kada golf uglavnom miruje na terenima u našoj blizini, u Posušju na golf terenu Topala se igraju turniri. Odigran je tradicionalni Božićni golf turnir. Učestvovalo je 23 golfera iz Sarajeva, Zavidovića i naravno golferi iz GK Posušje dok dame čekaju toplija vremena za učešće na turniru.

Sjajan ambijent kada Topala teče kroz golf teren i malo otežani uslovi za igru, spojeni su za ove zadnje turnire u ovoj 2020. godini.

Najbolji je bio pobjednik BH Mastersa Tihomir Parlov sa 31 poenom a sjajne partije su pružili i Karlo Zovko sa 28 poena i Marko Mandurić sa 27 poena.

U neto pbračunu najbolji su bili Karlo Zovko sa 40 poena, Mateo Petric sa 39 i Zlatan Muslimović sa 38 poena. Mateo Petric je prije par dana položio dozvolu za igru kod učitelja Dejana Šarana  i već na prvom turniru osvaja pehar što je za posebno čestitanje.

Na kraju da najavimo i posljednji golf turnir po kalendaru GS BiH koji će se održati naredni vikend u Posušju i da se zaključi ova golf sezona kojom je najviše upravljao COVID, ali golferi se nisu dali i odigrali skoro sve turnire koji su bili u planu i programu.

Čestitamo najboljima, članovima GK Posušje na organizaciji turnira i vidimo se na tradicionalnom Novogodišnjem golf turniru u Posušju na čuvenoj Topali. 

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2021, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba