Hole In One Ognjena Baroša

Hole In One Ognjena Baroša

Objavljeno: Nedelja, 23.05.2021 godine

U Sarajevu se odigralo 1. kolo Lige Bosne i Hercegovine. Sjajna atmosfera, takmičenje na nivou najboljih golfera, odlični rezultati pojedinaca, neriješen rezultat ekipa Posušje i Sarajevo i HOLE IN ONE Ognjena Baroša na prvoj rupi i to u trećem krugu.

Ovaj pogodak iz prve je četvrti po redu Hole In One u Sarajevu.

Sjetit ćemo se nagrade na ProAm turniru kad je Sebastijan Ajster dobio Scuter kao nagradu za Hole in One. Nažalost, na ovom turniru nije bilo nagrada za Hole In One ali je zadovoljstvo za sve golfere kada na score Card vidimo broj 1.

Bravo Ognjen Baroš sa željom da i u buduće ima ovakvih udaraca.

Što se tiče turnira i rezultata na 1. kolu Lige BiH moramo spomenuti sjajnu igru Mladena Mušure od 67 udaraca. Sa 4 "ptičice" i 5 bogeya Mladen daje krila i veliku sigurnost svojoj ekipi iz Posušja.

U ekipnom obračunu i ove godine će se kako stvari stoje, voditi "borba" između igrača Posušja 1 i Sarajeva 1 koji su poslije ovog kola izjednačeni po rezultatima.
Prednost domaćeg terena je sve manja pa će zanimljivo vidjeti šta će se dešavati danas kada je na rasporedu 2. kolo Lige BiH u golfu.

Kada pogledamo pojedinačne rezultate, odlične runde golfa su odigrali: Mirza Durmišević, Kemal Selmanagić, Benjamin Mujanović, Samir Tataragić, Adnan Srna, Dženan Selmanagić, Gordan Miralem, Zlatan Muslimović i Edin Talić.

Na ovom turniru koji broji 58 učesnika nije bilo dama.

Želimo svima dobru igru na 2. kolu Lige BiH.

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2021, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba