Prednost GK Posušje poslije 2 kola

Prednost GK Posušje poslije 2 kola

Objavljeno: Utorak, 25.05.2021 godine

U Sarajevu po prekrasnom vremenu odigrana su dva kola Klubske Lige Bosne i Hercegovine u golfu. Dosta dobra organizacija, solidni rezultati i odlična ekipa iz Posušja.

Prije nekoliko godina prednost domaćeg terena je bila neupitna, ali u zadnje vrijeme postaje upitna i klubovi koji "planiraju" u svojim rezultatima upisati prednost na domaćem terenu će morati mjenjati plan i strategiju.

U Sarajevu je nastupilo 12 ekipa i ukupno 56 igrača. Nadamo se da će ovaj trend ekipa biti i u Zavidovićima i Posušju, al ostaje da se vidi.

GK Posušje dominira ovom ligom već dugi niz godina. Kada su preuzeli primat od GK Sarajevo ne popuštaju u svojim dobrim rundama za svoju ekipu. Pored Ekipe 1 pojavljuje se i druga ekipa koja ozbiljno računa na ekipni pehar.

Prve dvije ploče GK Posušje 1 su puno bolje od ostalih golfera. Mladen Mušura je bio najbolji prvog dana u Sarajevu sa sjajnih 67 udaraca. Drugog dana Tiho Parlov bio najbolji sa 72 udarca. Ova dva igrača prave veliku razliku za svoju ekipu u odnosu na ostale ekipe. Iako GK Posušje ima relativno lošijeg trećeg člana ekipe, Mladen i Tiho prave veliku prednost. GK Sarajevo 1 kao jedini ozbiljni kandidat za osvajanje Lige, odnosno konkurencija GK Posušje je podmladila ekipu što je pohvalno ali još nisu dovoljno "jaki" da iznesu rezultat. Kao da čekaju loše runde ekipe Posušja 1 ali to se ne dešava.

Poslije dva kola GK Posušje ima prednost od 9 udaraca prije igre u Zavidovićima.

Ako možemo reći iznenađenje je ekipa Posušja 4. Sjajna ekipa koja će ugroziti planove za treću poziciju svim klubovima i stratezima. Samo je ekipa Sarajeva imala i prvo mjesto i treće mjesto u ovom takmičenju. GK Posušje ide prema tom putu.

Sve u svemu, jako dobar golf teren u Sarajevu, odlično vrijeme, druženje, dominacija golfera iz Posušja a sve ostalo je kuloarska priča, baš kao i ovaj članak. Predviđanja, analize, nagađanja a golf je nepredvidiv sport. Ostaje nam da sačekamo i sve će nam biti jasno jer vrlo brzo će se igrati naredna dva kola u Zavidovićima na vrlo nezgodnom golf terenu.

Čestitke najboljima i organizatoru. 

Podijeli
Novosti

Copyright © Golf Savez BiH 2010 - 2021, sva prava pridržana.   |   powered by ics.ba