Zavidovići Open 2021

Zavidovići Open 2021

Zavidovići Open 2021

Povodom Dana opštine Zavidovići, prošle subote, odigran je tradicionalni turnir u golfu „Zavidovići open“. Ovo je jedan od najvažnijih turnira koji se održavaju na našem terenu. Idealno vrijeme i teren bili su garant da će golferi uživati u ovom danu.

Na turniru je učestvovalo 33 golfera iz cijele BiH. Ostvareni su sljedeći rezultati, prvo mjesto i titulu pobjednika odnio je Samir Smajić iz G.K.Sarajevo (29 bruto poena), drugo mjesto Haris Mujanović G.K.Krivaja (25 bruto poena), dok pehar za treće mjesto ide u ruke Josipu Grubišiću iz G.K.Posušje (24 bruto poena).

Pored pehara za najbolje u Bruto plasmanu organizator je obezbjedio i dodatne nagrade. Tako je u igri  „Closest to Pin“ na rupi br. 9 (početni udarac najbliže zastavici) najbolji bio Zlatan Muslimović kojem je pripala nagrada, našeg dugogodišnjeg sponzora „ECCO“ obuća. Nagrada Garmin sat za „Longest Drive“ na rupi br.6 (početni udarac najbliže zastavici na opštem djelu igrališta) pripala je Samiru Tataragiću.

Organizator se i ovog puta potrudio da golferima obezbjedi najbolje uslove...tako je pored idealno uređenog terena postavio i štandove sa osvježavajućim napitcima kao i štand sa roštiljem.

Zahvaljujemo se svim golferima na dolasku a najboljim čestitamo na ostvarenim rezultatim!

Share: