Bodovanje za Sberbank Masters 2015

Bodovanje za Sberbank Masters 2015

Bodovanje za Sberbank Masters 2015

HCP centar Golf Saveza Bosne i Hercegovine je objavio spisak plasiranih igrača za Sberbank Masters 2015 godine.

Na spisku učesnika je samo jedna dama,. Anita Selmanagić koja je ispunila uvjete sudjelovanja na Masters-u 2015, na čemu iskreno čestitamo.

Kod muških igrača je nešto bolja situacija. Prema pravilniku Golf Saveza Bosne i Hercegovine pravo učešća na Sberbank Masters-u 2015 imaju igrači koji su od 4 kvalifikaciona turnira igrala barem 3 turnira. Od četiri turnira dva su se igrala u Sarajevu a dva u Posušju. Od ukupno 121 igrača registrovanog u BiH, sve uvjete su ispunila 24 igrača. Od tih igrača, ove godine će nastupiti 17 golfera u muškoj konkurenciji plus jedna dama. Igrači koji su se plasirali u Sberbank Masters 2015 su u tabeli označeni žutom bojom.

Ovogodišnji Masters se igra od 9-11.10.2015 godine u Sarajevu i ove godine će se održati XIV po redu. Prošle godine pobjedio je Samir Smajić sa 149 udaraca, a kod dama najbolja je bila Lamija Čehajić sa 150 udaraca. Da spomenemo da ove godine Lamija nema pravo nastupa na Sberbank Masters-u 2015.

Nažalost, zbog stalnih izmjena pravila Mastersa nemamo rekorde, najbolje igrače, statistiku itd.

Možemo samo spomenuti da najviše pobjeda na ovom prestižnom turniru ima Mahir Kadrić iako ga ne viđamo na Mastersu od 2010 godine kada je pobjedio sa reazultatom (68,70,68). Ove godine pored Mahira nećemo vidjeti ni Enu Smajić, ni Lamiju Čehajić ni Adnana Novu, ni Minku Baroš kao ni Dejana Šarana. Svi su zasluženo pobjeđivali na Masters-u, ali nećemo ih gledati iz raznih razloga. Iskreno se nadamo da ćemo ove godine vidjeti Jasmina i Anitu Selmanagić, Nedima Čehajića i Samira Smajića koji su se plasirali u Masters 2015, a također su pobjeđivali ranijih godina na ovom prestižnom turniru.

 

Organizator moli sve igrače koji su se plasirali u Masters 2015 da se na vrijeme prijave ili da se na vrijeme odjave sa turnira kako bi igrači ispod njih imali priliku da se na vrijeme prijave.

 

Dobra igra svim učesnicima i neka najbolji pobjedi.

Bodovanje možete pogledati OVDJE.

Share: