Državno Prvenstvo – Sve je isto k'o i lani.....

Državno Prvenstvo – Sve je isto k'o i lani.....

Državno Prvenstvo – Sve je isto k'o i lani.....

Na izvanredno uređenom golf terenu u Sarajevu odigralo se jubilarno X Amatersko Prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu. Učešće je uzelo 42 golfera i golferice uglavnom iz klubova Sarajevo, Betanija i Posušje.

Ukratko možemo reći, ..... nema nikakvih iznenađenja. Prvaci u obje konkurencije su izgleda bili poznati i prije nego je krenula igra proteklog vikenda. Pitanje je bilo koliko će drugoplasirani zaostajati za šampionima.

Kod dama, bez iznenađenja, Lamija Čehajić je nova-stara prvakinja Bosne i Hercegovine. Prvakinja u 2014 godini odigrala je 163 udarca iz dva dana, što je za 16 udaraca slabije nego prošle godine. Međutim i to je bilo dovoljno da ubjedljivo pobjedi na ovom Prvenstvu, mada konkurentkinje nisu nikada bile bliže. Drugo mjesto osvojila je Anita Selmanagić sa 174 udarca. Baka Anita je u „sendviču“ između mladih djevojaka, šampionke Lamije i trećeplasirane juniorke Lejle Bradić koja je odigrala 177 udaraca. Mlada Lejla je 2013 godine odigrala 238 udaraca, i možemo samo čestitati na ovom rezultatskom napretku. Rad i vrijeme su zaista potrebni za rezultate u golfu, što nam Lejla dokazuje.

Kod muških golfera, također, bez velikih iznenađenja. Postavljen je rekord Prvenstva od 140 udaraca iz dva dana i naravno nosioc novog rekorda .... Mahir Kadrić. Ove godine Mahir konkurentima nije dozvolio ni da "pomisle" da mogu da osvoje Prvenstvo Bosne i Hercegovine . Drugoplasirani Jasmin Selmanagić odigrao je 158 udaraca sa izjednačenom igrom u oba dana (79,79).

Ako možemo smatrati iznenađenjem ovog prvenstva onda je to treće mjesto Žarka Romića, člana GK Posušje, koji je odigrao 160 udaraca. i Žarko kao i Jasmin imao je izjednačenu igru oba dana... po 80 udaraca.

Moramo pohvaliti  igru Emira Salkića  poslije prvog dana. Odigrao je odličnih 81, što mu je donijelo "spuštanje" HCP-a za čitavih 4 poena. Danak golf iskustva i napetost igre u prvim grupama je sve „odnijelo“ drugog dana. Međutim, kako stvari stoje, dobili smo golfera koji je dokazao da ima mogućnost da odigra odličan rezultat.

Sve u svemu, uspješno je završeno  X Amatersko Prvenstvo Bosne i Hercegovine u golfu.  Za otprilike mjesec dana u Posušju na igralištu Topala će se igrati Posušje Open, drugi turnir iz serije turnira koji se boduje za najprestižniji turnir u Bosni i Hercegovini, Masters 2014.

Do tada, čestitke svima koji su podigli pehare sinoć u Golf restoranu u Sarajevu.

Share: