GK POSUŠJE - klupski šampioni BiH u golfu

GK POSUŠJE - klupski šampioni BiH u golfu

GK POSUŠJE - klupski šampioni BiH u golfu

Po prvi put od kako je nastala Klupska liga Bosne i Hercegovine (2011) golferi iz Posušja nose veliki prelazni pehar na golf igralište Topala u Posušje i tamo će ostati barem godinu dana, a možda i duže.

Ekipa u sastavu: Tiho Parlov, Mario Perić, Robert Mandurić, Ivan Lončar i Žarko Romić poslije 6 odigranih kola odnijeli su prelazni pehar iz Sarajeva u Posušje.
Nije bilo lako osvojiti Ligu BiH. Kroz čitavih 6 kola golferi iz Posušja su bili na vrhu tabele, ali pobjeda je zadnjeg dana visila u zraku. Jako toplo vrijeme u Sarajevu onemogućilo je da rezultati budu bolji ali u svakom trenutku mogla se potkrasti greška i da titula ostane u Sarajevu. Međutim, strpljivom igrom i to na zadnjim rupama drugog dana kada se sve odlučivalo, posušaci vođeni kapitenom Tihom Parlovom, uspjeli su izdržati i pritisak od sarajlija ali i nesnosno toplo vrijeme i zasluženo osvojili Klupsku Ligu BiH.

Pošto je ove godine u takmičarski dio ubačeno i igralište u Zavidovićima možemo samo reći da je postavljen i rekord lige a to je 840 udaraca koliko je imala ekipa Posušja 1.
Drugo mjesto osvojila je ekipa GK Sarajevo sa 846 udaraca. Za ekipu Sarajeva 1 nastupili su: Samir Smajić, Goran Radonjić, Nedim Čehajić i Ognjen Baroš.

Trećeplasirana ekipa Posušja 2 u sastavu: Mario Mandurić, Nevenko Ćuk, Ivan Ivanković i Frano Marinčić odigrala je 860 udaraca.

Moramo pohvaliti i najbrojniju ekipu na ovom turniru a to su golferi iz GK Krivaja iz Zavidovića koji su prvi put nastupili na ovom takmičenju i pojačani sa pro trenerom Dejanom Šaranom zauzeli odlično 5 mjesto od 11 ekipa.
Pehare najboljima uručio je Dejan Šaran rukovodioc Lige koji je najavio da će iduće godine igrati za novu ekipu a to je GK Smreka iz Republike Srpske koja će se 2018. godine po prvi put takmičiti u klupskoj ligi BiH i tako proširiti ligu na još veći broj klubova.

Odlična organizacija u sva tri grada gdje se igrala Liga BiH, dostojanstvo učesnika i prijateljsko nadmetanje, karakteristika je Klupske Lige BiH. Druženja nije nedostajalo ni u Posušju, ni u Zavidovićima ni u Sarajevu što je i najvažnije, a nadati se da če tako ostati i u budućnosti. 

Najbolji uvijek na kraju pobjedi a ovaj put to su golferi iz Posušja koji su definitivno dokazali a i potvrdili svojim rezultatima da su rezultatski najkvalitetniji klub u Bosni i Hercegovini u 2017 godini.
Još jednom čestitke članovima GK Posušje i njihovom predsjedniku Veljki Lončaru na ovom historijskom uspjehu, a nama se čini da GK Posušje postaje najbolji sportski kolektiv u Posušju.

VELIKI REŠPEKT.

Share: