GK SARAJEVO pobjednik Lige BiH

GK SARAJEVO pobjednik Lige BiH

GK SARAJEVO pobjednik Lige BiH

U Sarajevu po prekrasnom vremenu i na izvanredno uređenom sarajevskom golf terenu, odigrana su posljednja dva kola Klubske Lige BiH u golfu.

Nekako se i očekivalo da će napetosti biti do samog kraja ali ovoliko neizvjesnosti niko nije očekivao. Poslije 4 kola Klubske lige BiH u golfu ekipe Sarajeva 1 i Posušja 1 su imale isti broj udaraca (606). Na kraju je odlučivao Raspis turnira i pobjedila je ekipa GK Sarajevo 1 zbog boljeg rezultata u zadnjem kolu.

Za novog ekipnog prvaka  Bosne i Hercegovine nastupili su: Samir Smajić, Igor Baroš, Nedim Čehajić i Ognjen Baroš.

Drugo mjesto pripalo je ekipi Posušja 1 (Tiho Parlov, Ivan Ivanković, Žarko Romić i Ivan Lončar) dok je treće mjesto osvojila ekipa Hercegovine (Zoran Palameta, Dragan Palameta, Goran Radonjić i Ivan Mandurić) sa rezultatom od 608 udaraca.

Rekord Lige drži ekipa GK Hercegovina koja je prošle godine odigrala 4 kola Lige sa 585 udaraca.

Nagrade najboljima uručili su Dejan Šaran, glavni organizator Lige ispred Golf Saveza Bosne i Hercegovine i Asim Omanić podpredsjednik Golf Saveza BiH.

Iskreno se nadamo da će slijedeće godine nastupiti i golferi iz GK Krivaja iz Zavidovića kao i ekipa GK Smreka, jer Klubska liga BiH u golfu polako postaje jedno od najznačajnijih turnira u Bosni i Hercegovini.

Čestitke svim igračima koji su ponijeli pehare kućama a naročito ekipi GK Sarajevo  na ovom značajnom rezultatu.

Share: