Golf Savez BiH i zvanično član EGA

Golf Savez BiH i zvanično član EGA

Golf Savez BiH i zvanično član EGA

Danas 14.11.2015 godine Golf Savez Bosne i Hercegovine i zvanično je postao punopravni član Europske Golf Asocijacije, popularnije EGA.

Poslije izvanredne prezentacije Generalnog sekretara Golf Saveza Bosne i Hercegovine, Dunje Kosić, delegacija naše zemlje zamoljena je od predsjedavajućeg EGA da napusti prostoriju kako bi delegati mogli pristupiti glasanju. Poslije veoma kratkog “udaljavanja” pozvali su naše delegate i Dunji Kosić uručili zastavu EGA kao dokaz da je naša delegacija primljena u EGA. Poslije gromoglasnog aplauza usljedila je i završna riječ predsjednika EGA poslije čega je  zatvorena ovogodišnja konferencija EGA koju ćemo pamtiti po prijemu našeg Golf Saveza u ovu zaista veliku familiju.

Usljedila su čestitanja delegata, naročito Dunji Kosić kojoj su zaželili dobrodošlicu Golf Saveza Bosne i Hercegovine u EGA.

Naša delegacija je na veoma zreo, nadasve iskren i jako kvalitetan način prezentirala golf u našoj zemlji.  Sve ove dane, dok je trajala konferencija EGA, kombinacijom mladosti Dunje Kosić i sportskog iskustva Dejan Šarana, naša delegacija je znala zašto je došla na ovu konferenciju. Svaki trenutak i način ponašanja naše delegacije praćen je i u Hotelu Old Course ali i na terenu St. Andrews-a.

Da nije bilo sve jednostavno, moramo da napomenemo da Golf Savez Bjelorusije nije primljen u EGA. Dokaz da je Golf Savez Bosne i Hercegovine jako dobro postavljen, ustrojen odnosno da ima jak temelj je i ovaj prijem u punopravno članstvo EGA. Čak smo organizaciono puno bolje postavljeni nego mnoge jako razvijene golf nacije.

U skoroj budućnosti naš Savez očekuje prijem u R&A, gdje je Dunja ostvarila prve kontakte, koje će, sigurni smo, u budućnosti doprinijeti daljem razvoju ovog Olimpijskog sporta u Bosni i Hercegovini.

Zbog svega velika čestitka svima koji su radili na ovom zaista značajnom poduhvatu.

Da spomenemo, da su izradu prezentacije pomogli Mario Perić i Vedran Kosić.

Share: